Începând de astăzi: Nou centru de vaccinare funcţional în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 21 septembrie 2023
Home » Sănătate »
Începând de astăzi:
Nou centru de vaccinare funcţional în Harghita
<h5><i>Începând de astăzi:</i></h5> Nou centru de vaccinare funcţional în Harghita

Începând de astăzi:
Nou centru de vaccinare funcţional în Harghita

  • Centrul va folosi serul Pfizer

Un nou punct de vaccinare funcţionează începând de astăzi, la Miercurea Ciuc, în clădirea fostului restaurant de la Jigodin-Băi, numărul centrelor funcţionale din Harghita în care se administrează vaccinurile anti-COVID-19 ridicându-se astfel la 14. Reprezentanţii Primăriei Miercurea Ciuc au anunţat că, în baza informaţiilor primite de la Direcţia pentru Sănătate Publică, în noul centru de vaccinare va fi administrat vaccinul produs de compania Pfizer, chiar dacă iniţial pe portalul de specialitate privind imunizarea era specificat serul de la AstraZeneca.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot programa online, pe site-ul: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, prin apelarea numărului de telefon 0214/14.44.25 sau prin intermediul medicului de familie, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Miercurea Ciuc, care au atras atenţia asupra faptului că la centrul de vaccinare nu se poate solicita programare.

Într-o înregistrate video postată pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc, primarul Korodi Attila a arătat ca demararea procesului de vaccinare la centrul de la Jigodin-Băi reprezintă o veste bună pentru cei care se gândesc la sănătatea lor şi la faptul că astfel vor fi în siguranţă şi vor putea depăşi dificultăţile generate de pandemia de coronavirus. Acesta a precizat că în apropierea centrului de vaccinare respectiv este amenajată o parcare care poate fi folosită de către cei care se deplasează cu maşina, dar există şi posibilitatea călătoriei cu o cursă locală de autobuz la Jigodin-Băi.

Din ultimele date făcute publice de autorităţile harghitene rezultă că, de la începutul campaniei de vaccinare şi până la mijlocul săptămânii trecute, în judeţ au fost utilizate peste 58 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, cele mai multe seruri administrate fiind cele produse de Pfizer. Peste 24.000 de persoane au primit ambele doze, iar în cazul a altor aproximativ 10 mii a fost administrat, deocamdată, doar primul vaccin. În toată această perioadă au fost raportate puţine reacţii adverse post-vaccinale, dar nici un caz nu a fost unul sever. (G. Emil)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.