Pe 18 martieNote de blues în Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Timp Liber »
Pe 18 martie
Note de blues în Băile Tuşnad
<h5><i>Pe 18 martie</i></h5>Note de blues în Băile Tuşnad

Pe 18 martie
Note de blues în Băile Tuşnad

În aşteptarea celei de a patra ediţii a Tuşnad Gastro Blues Fest, organizatorii propun un eveniment la mijlocul acestei luni prin care să se facă „încălzirea” pentru ceea ce va urma la începutul lunii iunie.

Pe 18 martie, de la ora 19:30, Watzzy (Watzatka Róbert) va ţine un recital la Tiltott Csíki Söröző & Étterem, din Băile Tuşnad.

Watzzy va face o incursiune în lumea blues/rock-ului cântând piese cunoscute de toţi, dar şi compoziţii proprii.

Watzzy este un proiect funk-rock apărut în 2017, dar rădăcinile se trag din anul 2004, atunci când chitaristul şi vocalistul Watzatka Róbert a început să compună primele cântece. Numele de Watzzy este porecla lui Róbert pe care a primit-o în clasa a V-a şi care a rămas lipită de el de atunci. Watzzy este chitarist, vocalist, violonist, compozitor, textier şi producător. În tinereţe, a activat în mai multe trupe, printre care amintim: Poltergeist (la Palatul Copiilor din Braşov) apoi Gadjo Caffe (trupă de gypsy jazz, activă între 2009 şi 2011) şi F.A.N. (trupă de funk-rock, între 2010 şi 2016).

Experienţa acumulată, în perioada de activitate a trupelor amintite, l-a perfecţionat şi i-a conturat stilul cu care Watzzy se identifică în prezent.

În 2017 şi 2018 Watzzy deschide un nou capitol din cariera sa, odată cu lansarea unor compoziţii în notă personală, pe propriul canal de YouTube. Baladele înregistrate în perioada 2017-2018, combinate cu alte piese funky şi rock, cu influenţe de blues şi jazz, nelansate din perioada F.A.N. (2014, 2015, 2016), au închegat primul material discografic original intitulat Pamela. Albumul a fost lansat în decembrie 2019 pe toate platformele de streaming.

Deşi sound-ul este mai old-school, mesajul albumului este cât se poate de actual şi doreşte să poarte ascultătorul într-o călătorie a viciilor şi obsesiilor considerate normale. Piesele Bere, Lean On Me Now şi Purple Flashlight au beneficiat de videoclipuri lansate pe pagina de YouTube a artistului. Short Song, Your Eyes şi Stars au beneficiat de lyric video vizionabil pe acelaşi canal de YouTube.

În aprilie 2022, Watzzy a mai lansat EP-ul numit Absurd. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.