Noi proiecte din Harghita au primit undă verde de la București | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Economic » Noi proiecte din Harghita au primit undă verde de la București
Noi proiecte din Harghita au primit undă verde de la București

Noi proiecte din Harghita au primit undă verde de la București

În aceste zile au fost primite răspunsuri favorabile în privinţa altor proiecte depuse de către unităţile administrativ teritoriale.

Astfel, Ministerul Dezvoltării a precizat, miercuri, că pentru Valul Renovării, în cadrul Planului Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR), au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 359.094.682,58 lei, depuse de 8 autorităţi locale pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranţei seismice și la incendiu a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale.

Printre acestea se află și proiectul depus de Miercurea-Ciuc pentru renovarea energetică pentru clădiri rezidenţiale multifamiliale. Este un proiect în valoare de aproximativ 24 milioane de lei.

Radu Ţăran, primarul comunei Gălăuţaș, preciza că localitatea se află în lista cererilor aprobate pentru un proiect depus la Administraţia Fondului pentru Mediu: Creșterea eficienţei energetice a clădirii Școlii Gimnaziale „Dumitru Gafton” Corp B. Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 2,7 milioane de lei, iar suma propusă spre finanţare este de aproape 2,5 milioane de lei.

De asemenea, în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanţat prin PNRR, a fost aprobată lista cu dosare acceptate și Consiliul Local Gălăuţaș, Serviciul Public de Alimentare cu Apă și de Canalizare al Comunei Gălăuţaș se află în această listă pentru branșarea la reţeaua publică de apă-canal a 31 de gospodării (gratuit).

L.C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.