Noi inundaţii în comuna Corbu, pentru a treia oară în ultimele zile | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 21 septembrie 2021
Home » Societate » Noi inundaţii în comuna Corbu, pentru a treia oară în ultimele zile
Noi inundaţii în comuna Corbu, pentru a treia oară în ultimele zile

Noi inundaţii în comuna Corbu, pentru a treia oară în ultimele zile

  • Două drumuri naţionale au fost acoperite pe anumite porţiuni cu arbori prăvăliţi pe carosabil şi cu aluviuni. Este întreruptă circulaţia CFR pe relaţia Topliţa – Voşlăbeni

În comuna Corbu, aceleaşi case din satul aparţinător Capu Corbului, aflate în apropierea râului Bistricioara, au fost din nou inundate; pentru a treia oară în ultima săptămână. Ploile au format viituri pe cursurile de apă, revărsându-se în gospodăriile oamenilor, ajunşi la capătul puterilor.

„A plouat torenţial în amonte şi s-a format un val de viitură pe Bistricioara. Acum suntem la limită, supraveghem, nu avem nici energie electrică, nici semnal GSM, eu am fugit până în Borsec, să pot să dau telefoane, să anunţ situaţia. Suntem complet rupţi de lume. Sperăm să nu mai plouă, să nu mai crească debitul apei. Altfel o să avem din nou case inundate şi gospodării distruse. Deja avem podeţe colmatate, drumuri comunale şi drumuri forestiere afectate. Dacă mai creşte nivelul, trece peste digul de protecţie”, ne spune primarul Romeo Ţepeş – Focşa.

1.500 de consumatori nu au nici curent electric şi nici posibilitatea de a da un telefon, să ceară ajutor.

Având în vedere codul roşu hidrologic, Grupa operativă a ISU Harghita s-a deplasat miercuri dimineaţă în localitatea Corbu, pentru monitorizarea cursurilor de ape.

Şi tot în noaptea de miercuri spre joi, furtunile au doborât mai mulţi arbori pe carosabilul DN 13 B Praid-Gheorgheni, iar pe mai multe porţiuni ale DN 15 s-au scurs aluviuni. Drumarii intervin pentru degajarea celor două şosele naţionale.

A fost întreruptă linia de contact pe relaţia CFR Topliţa-Voşlăbeni

Azi, începând de la ora 10:08, pe distanţa Topliţa – Voşlăbeni s-a întrerupt alimentarea liniei de contact.

Mai multe trenuri au staţionat în staţiile CFR din zonă: trenul de călători 13505 în staţia Topliţa, trenul IR 366-1 în halta de mişcare Subcetate – Mureş, iar trenul 12407-2 între Ditrău şi Lăzarea. Lucrătorii de la CFR au intervenit cu o drezină pantograf de la Topliţa, pentru restabilirea tensiunii în linia de contact. La ora 11:58 a fost repusă sub tensiune linia de contact, iar circulația feroviară reluată.

D.MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.