Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc:Mâine încep lucrările de schimbare a semafoarelor de la intersecția de lângă Colegiul Național „Márton Áron” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate »
Miercurea Ciuc:
Mâine încep lucrările de schimbare a semafoarelor de la intersecția de lângă Colegiul Național „Márton Áron”
<h5><i>Miercurea Ciuc:</i></h5>Mâine încep lucrările de schimbare a semafoarelor de la intersecția de lângă Colegiul Național „Márton Áron”

Miercurea Ciuc:
Mâine încep lucrările de schimbare a semafoarelor de la intersecția de lângă Colegiul Național „Márton Áron”

  • Aceasta este singura intersecție semaforizată din municipiu

Primăria Miercurea Ciuc anunță că începând de mâine și până duminică vor avea lucrări de schimbare a semafoarelor de la intersecția străzilor Szék, Márton Áron, Lunca Mare și Toplița, astfel că este posibilă o creștere a aglomerației în traficul din zonă.

„Semafoarele sunt vechi, adesea îmbibate și deteriorate și greu reparabile. (…) Potrivit experților în transport, traficul este încă prea mare pentru ca sensul giratoriu să prevaleze în mod corespunzător, astfel încât s-a optat pentru semafoare inteligente. A fost luată o decizie, iar înlocuirea semafoarelor va începe mâine, 2 iulie.”, se precizează în cadrul unui comunicat de presă emis de către Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

„Vineri, modernizarea va începe cu așezarea firelor sub trotuar și instalarea semafoarelor inferioare, în weekend luminile superioare vor fi înlocuite cu ajutorul unui utilaj cu macara, astfel încât se poate aștepta la o aglomerație în trafic”, se mai arată de către municipalitate.

În ceea ce privește noul sistem care se va monta, acesta va fi însoțit de camere de filmat cu ajutorul cărora se va monitoriza traficul rutier, iar de la distanță, online, se vor putea acționa semafoarele, coordonându-se inclusiv trecerile de pietoni.

Sistemul inteligent, care va fi activat luni, va funcționa în fiecare zi, în intervalul orar 05:00-23:00, iar pe timpul nopții va funcționa lumina galbenă intermitentă. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.