Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi cazuri de infectare cu coronavirus în zece unităţi şcolare din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Învățământ » Noi cazuri de infectare cu coronavirus în zece unităţi şcolare din judeţ
Noi cazuri de infectare cu coronavirus în zece unităţi şcolare din judeţ

Noi cazuri de infectare cu coronavirus în zece unităţi şcolare din judeţ

Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate, în ultimele zile, în 10 unităţi şcolare din judeţ, unde fie s-au suspendat cursurile în clasele unde elevi sau profesori au fost confirmaţi pozitiv, fie întreaga activitate a instituţiei de învăţământ a fost mutată în mediul online.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat că la Liceul de Artă „Nagy István” şi la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc cursurile se desfăşoară online, timp de două săptămâni, în urma înregistrării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Tot la Miercurea Ciuc, la şcolile gimnaziale „József Attila” şi „Petőfi Sándor” s-a luat decizia suspendării cursurilor la mai multe clase, din cauza unor cazuri de infectare în rândul elevilor şi profesorilor.

Situaţii similare se înregistrează şi la mai multe instituţii şcolare din Odorheiu Secuiesc, respectiv Liceul de Artă „Palló Imre”, Liceul Teoretic „Tamási Áron”, Colegiul Reformat „Baczkamadarasi Kis Gergely” şi Şcoala Gimnazială „Orbán Balázs”.

De asemenea, cazuri de infectare s-au înregistrat şi la Liceul Teoretic „Orbán Balázs” din Cristuru Secuiesc şi la Liceul Tehnologic „Sövér Elek” din Joseni.

În toate aceste cazuri, s-au suspendat cursurile şi activitatea s-a mutat în online, se efectuează anchete epidemiologice şi au fost dezinfectate spaţiile.

Lia Matei

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.