Pentru prima dată în 20 de ani la Primăria Miercurea Ciuc: Cheltuielile cu investiţiile le-au depăşit pe cele curente, diferenţa fiind de 5,5 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Societate »
Pentru prima dată în 20 de ani la Primăria Miercurea Ciuc:
Cheltuielile cu investiţiile le-au depăşit pe cele curente, diferenţa fiind de 5,5 milioane de lei
<h5><i>Pentru prima dată în 20 de ani la Primăria Miercurea Ciuc:</i></h5> Cheltuielile cu investiţiile le-au depăşit pe cele curente, diferenţa fiind de 5,5 milioane de lei

Pentru prima dată în 20 de ani la Primăria Miercurea Ciuc:
Cheltuielile cu investiţiile le-au depăşit pe cele curente, diferenţa fiind de 5,5 milioane de lei

Primarul în funcţie al municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, în primele 9 luni ale acestui an, instituţia pe care o conduce a cheltuit pentru investiţii 52,3 milioane de lei, cu 5,5 milioane de lei mai mult decât pentru cheltuieli curente, care au fost în valoare de 46,5 milioane de lei.

„O chestiune cu care eu mă mândresc. După 20 de ani, este primul an în care, la nouă luni, până pe 30 septembrie, cheltuielile noastre de investiţii sunt mai mari decât cheltuielile noastre curente. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. În anul acesta se întâmplă. Noi sperăm, aşa am rânduit contractele şi tot, că se va întâmpla la fel în următorii 3 ani. Deci, în 2021, 2022, 2023 va fi identic. Oricum acest an a fost primul în care se întâmplă. Am cheltuit deja, până în ziua de astăzi, 52,3 milioane pe investiţii şi numai 46,8 milioane pe cheltuieli curente, ceea ce înseamnă 5,5 milioane diferenţă momentan”, a declarat primarul municipiului.

Conform acestuia, diferenţa va creşte, deoarece sunt „o grămadă de facturi de plătit pentru lucrări efectuate până pe 30 septembrie”.

„Deci, această sumă va creşte spectaculos încă în această lună, undeva la 60 de milioane de lei. Urmând ca, din estimările mele, anul acesta investiţiile să fie între 75 şi 90 de milioane, în funcţie de cum se mişcă constructorul, pe cele aproximativ 40 de şantiere care sunt momentan deschise pe raza administrativ-teritorială, pe chestiuni de drumuri, reabilitări de blocuri de locuit, reabilitări de şcoli şi alte asemenea”, a mai spus edilul.

Tot referitor la investiţii, Ráduly Róbert Kálmán a precizat că lunea viitoare, pe 19 octombrie, va avea loc predarea-primirea secţiunii de 1,25 km de drum din centura ocolitoare a oraşului.

De asemenea, acesta a mai punctat că joi este programată recepţia pentru lucrările efectuate la Şcoala Gimnazială „Nagy Imre”, „care este lucrarea cu cel mai mare volum şi din punct de vedere al construcţiilor de montaj, dar şi din punct de vedere financiar dintre toate lucrările care se derulează pe această axă cu reabilitarea şcolilor”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.