Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Neméth Zsolt, la manifestarea Zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Politic » Neméth Zsolt, la manifestarea Zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni din Miercurea-Ciuc
Neméth Zsolt, la manifestarea Zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni din Miercurea-Ciuc

Neméth Zsolt, la manifestarea Zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni din Miercurea-Ciuc

Sâmbătă, circulaţie închisă pe mai multe străzi din municipiu

 

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, Neméth Zsolt, va participa, sâmbătă, în Miercurea-Ciuc, la manifestările găzduite cu prilejul Zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni, organizate de Primăria municipiului. Acesta va susţine un discurs cu această ocazie. Diplomatul ungar este cunoscut pentru declaraţiile sale, de multe ori controversate, de susţinere a autonomiei teritoriale a aşa-zisului ţinut secuiesc.

Datorită manifestărilor dedicate acestei zile, sâmbătă, 15 martie, mai multe străzi vor fi închise în municipiul Miercurea-Ciuc. Astfel, între orele 08:00 și 20:00, circulația va fi închisă în zona Pieţei Cetăţii – de la sensul giratoriu din faţa Palatului Justiţiei până la sensul giratoriu din faţa Catedralei Ortodoxe; iar între orele 16:30 și 17:00 pe traseul Piaţa Gál Sándor – str. Revoluţiei din Decembrie – Bulevardul Timişoarei – Piaţa Libertăţii – Bulevardul Timişoarei – Piaţa Cetății.

XXX

Atragem atenţia că, începând de joi, în Miercurea-Ciuc se dădeau telefoane insistente prin care cetăţenii erau chemaţi şi îndemnaţi să participe la manifestarea de sâmbătă, consacrată Ţinutului Secuiesc. Asta poate însemna: ori că unii vor să deturneze Ziua Maghiarilor într-o manifestare secuiască autonomistă, ori că înşişi organizatorii consideră că cele două lucruri pot fi amestecate fără nici o problemă şi fără nici o consecinţă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.