Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Natura este… în curtea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Învățământ » Natura este… în curtea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan
Natura este… în curtea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan

Natura este… în curtea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan

La Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din oraşul Bălan a fost lansat, luni, un proiect intitulat „Natura e în curtea şcolii”. Scopul acestei iniţiative este reabilitarea curţii Şcolii Gimnaziale, prin transformarea unui teren insuficient utilizat într-unul cu valenţe educative şi terapeutice realizat cu materiale naturale şi creative, cu sprijinul comunităţii şcolare şi locale. Mai exact, prin lucrări de reabilitare a terenului respectiv se doreşte realizarea unei alei terapeutice şi senzoriale, precum şi amenajarea unor spaţii pentru lecţii de geografie, biologie, matematică, educaţie ecologică şi unei „clase” în aer liber.

La lansarea proiectului au participat aproximativ 70 de persoane. Alături de cadre didactice, elevi şi părinţi, au fost prezenţi directori ai celorlalte şcoli din localitate, reprezentanţi ai Primăriei şi Poliţiei din localitate, Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, voluntari şi reprezentanţi ai Asociaţiei Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă (CEDDu) – coordonatorul proiectului. Prezentarea proiectului a fost făcută de lect. univ. dr. Mioara Clius de la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti, preşedintele CEDDu.

După cum s-a arătat la lansare, prin realizarea acestui proiect se vor desfăşura şi activităţi de educaţie ecologică prin metode informale. Printre acestea, elevii vor colecta materiale necesare pentru aleea terapeutică şi senzorială – crengi subţiri, conuri de brad, pietre de râu de mici dimensiuni. De asemenea, copiilor li se va explica conceptul „un copac = un ecosistem”, vor experimenta senzaţiile pe aleea terapeutică, iar în cadrul unui „concurs fierbinte” elevii vor înţelege legătura între tipurile de materiale, culorile lor şi diferenţele de temperatură ca urmare a absorbţiei diferite a energiei solare.

Proiectul „Natura e în curtea şcolii” este coordonat de CEDDu, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” şi Primăria Bălan, fiind finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Valoarea proiectului este 11.168,60 lei, din care contribuţia beneficiarului este de 2.388,60 lei. Proiectul va dura 2 luni, urmând a se finaliza pe 5 iulie a.c. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.