Muzica, expozițiile, lectura și tradițiile se reîntâlnesc la ARTmania Festival 2022 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Timp Liber » Muzica, expozițiile, lectura și tradițiile se reîntâlnesc la ARTmania Festival 2022
Muzica, expozițiile, lectura și tradițiile se reîntâlnesc la ARTmania Festival 2022

Muzica, expozițiile, lectura și tradițiile se reîntâlnesc la ARTmania Festival 2022

  • Ediția aniversară a ARTmania Festival continuă colaborările cu Complexul Muzeal ASTRA și Muzeul Național Brukenthal
  • Nouă colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pentru activități de lectură dedicate adulților și copiilor participanți la festival

Ca la fiecare ediție, pe lângă concertele din Piața Mare, din Sibiu, ARTmnia Fetival propune o serie e alte activități, împreună contribuind la ideea festivalului: îmbinarea dintre artă și divertisment.

Cu o săptămână înainte de debutul unei noi ediții a unuia dintre cele mai importante evenimente pentru iubitorii muzicii rock (22-24 iulie), vă spicuim câteva activități care întregesc programul festivalului din Sibiu, din lista trimisă de organizatori.

  • Cărți – vineri până duminică, între 13:00 – 17:00 – Colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în zona de scenă-lounge Rockwatch, cu acces gratuit în baza brățării de festival

Pe durata celor trei zile de festival, tinerii participanți vor avea acces gratuit, în baza brățării de festival, la o serie de activități găzduite de Biblioteca ASTRA: sesiuni de lectură pentru copii, colț de lectură și de relaxare pentru festivalieri mici și mari la scena-lounge Rockwatch din Piața Mare, activități creative desfășurate pentru copii.

  • Filme – sâmbătă și duminică, între 10:00 – 17:00 – Oferite de Biblioteca Județeană ASTRA – acces gratuit în baza brățării de festival

Cinefilii vor putea viziona în fiecare zi de festival o serie de filme atent selectate. Acestea vor fi proiectate în Sala multimedia a Muzeului Brukenthal, între orele 10:00 – 17:00, unde ARTmaniacii vor avea acces gratuit în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 23 iulie

12:20 – „De ce eu?” – bazat pe fapte reale, filmul spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000.

14:40 – „Undeva la Palilula” – filmul urmărește periplul și peripețiile proaspătului doctor Serafim care primește o repartiție la Palilula, un orășel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe

Duminică, 24 iulie

10:00 – „Kagemusha” – în regia lui Akira Kurosawa îşi poartă spectatorii în „Kagemusha” prin istoria medievală a Japoniei văzută dintr-un punct de vedere personal, punând accentul pe luptele interminabile pentru supremaţie între lorzi care au măcinat puterea statului.

13:10 – „Capote” – este o dramă biografică ce ilustrează întâmplările reale din care autorul s-a inspirat în scrierea romanului „Cu sânge rece”

15:30 – „Bacalaureat” – cunoscut în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

Proiecțiile de filme au loc în Sala multimedia din Casa Albastră a Muzeului Brukenthal: Piața Mare nr. 5, Sibiu.

  • Expoziție de artă pentru studenți – vineri până duminică, între  9:00 – 17:00 – Colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, cu acces pentru studenți în baza brățării de festival

Studenții care participă la ARTmania au acces gratuit, în baza brățării, la expoziția „Goya și Dali, Blestemul Războiului”, care poate fi vizitată la Cabinetul de stampe, din Palatul Brukenthal (Piața Mare, nr. 4).

  • Tradiții – vineri până duminică, între 10:00-20:00 – Ateliere practice în colaborare cu Muzeul ASTRA și acces GRATUIT, în baza brățării de festival, în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu și la evenimentele organizate în incinta sa

Complexul Național Muzeal ASTRA (Muzeul Satului din Sibiu) continuă parteneriatul cu ARTmania Festival, susținând acest proiect cultural modern prin acordarea accesului gratuit în spațiul care promovează tradițiile românești.

Astfel, în perioada festivalului ARTmania (22-24 iulie 2022), participanții la festival beneficiază de acces gratuit în incinta Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu, în baza brățării de acces primite pentru ediția ARTmania Festival 2022. 

De asemenea, festivalierii vor avea acces gratuit la evenimente organizate în interiorul Complexului Muzeal ASTRA:

Activități și ateliere pentru copii

Ateliere de reciclare creativă (vineri-duminică, ora 10:00-18:00); teatru interactiv: Frați de cruce – Păcală și Tândală în vacanță, by Eppic Education (sâmbătă 23 iulie și duminică 24 iulie, câte două reprezentații de la orele 11:00 și 13:00); acces la evenimentul „Olimpiada Naționala Meșteșuguri Artistice Tradiționale”.

Activități pentru tineri și adulți

ASTRA VR – circuit expozițional multimodal (vineri-duminică, între 11:00-17:00, la Muzeul în aer libe); acces la expoziția „#expo Albina. De la planșă la cămașă” (vineri-duminică, între 10:00-18:00, în Pavilionul Muzeal Multicultural, intrarea principală); acces la trasee tematice – Descoperim diversitatea culturală

***

Pe scena ARTmania Festival, pe 22-23-24 iulie 2022, vor urca: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Abonamente și bilete pe zile pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vânzare pe artmaniafestival.ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro și iabilet.ro. Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost sau de altă natură.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.