Muzeul Naţional al Satului îşi cere public scuze cetăţenilor României | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Muzeul Naţional al Satului îşi cere public scuze cetăţenilor României
Muzeul Naţional al Satului îşi cere public scuze cetăţenilor României

Muzeul Naţional al Satului îşi cere public scuze cetăţenilor României

Conducerea Muzeului Naţional al Satului a emis un comunicat prin care îşi cere public scuze cetăţenilor României pentru limbajul şi atitudinea folosite de unii angajaţi ai muzeului în raport cu cei 200 de români din Harghita şi Covasna la manifestarea din 10 iunie. De asemenea, conducerea muzeului a mai comunicat public sancţionarea unuia dintre funcţionarii acestei instituţii pentru modul în care a interacţionat cu grupul de români.

Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a reacţiei presei şi a demersurilor Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, prin sesizarea ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale. Altfel, acest incident ar fi rămas unul dintre cele mai ruşinoase şi antinaţionale din istoria postdecembristă a României, venit din partea unei instituţii de cultură la adresa propriului popor.

„Dincolo de scuzele publice şi găsirea unui ţap ispăşitor, rămâne durerea unor oameni pentru care drapelul şi însemnele naţionale înseamnă mai mult decât orice, motiv pentru care solicităm ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale demiterea de urgenţă a conducerii Muzeului Naţional al Satului pentru modul în care a gestionat această criză, reacţionând doar în urma sesizărilor şi probelor depuse la minister şi a campaniei publice”, se arată într-un comunicat al CNMR.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.