Carpathian Blue Shield 17 – End Exercise | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » (Inter)Național » Carpathian Blue Shield 17 – End Exercise
Carpathian Blue Shield 17 – End Exercise

Carpathian Blue Shield 17 – End Exercise

În perioada 12-16 iunie a.c. s-au desfăşurat la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni (dar şi la catedra de Ordine şi Siguranţă Publică din Sfântu Gheorghe) o parte dintre activităţile specifice ale Exerciţiul combinat, de comandament şi cu forţe în teren (EXCOM) „Carpathian Blue Shield 17”.

La activităţile desfăşurate în centrul nostru au participat, pe lângă personalul centrului, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, alături de cadre militare aparţinând altor unităţi ale Jandarmeriei Române, precum şi personal al instituţiilor cu care Jandarmeria Română cooperează în îndeplinirea misiunilor specifice. În cadrul exerciţiului a fost folosit şi un elicopter al MAI din cadrul Inspectoratului General pentru Aviaţie. În premieră pentru acest gen de exerciţii au participat şi un număr de 35 de elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Cu siguranţă că întreg exerciţiul a fost un succes, atingându-şi obiectivul general: antrenarea participanţilor pentru utilizarea procedurilor standard de lucru în cadrul unei misiuni de poliţie a Uniunii Europene într-un mediu de insecuritate, în perspectiva organizării celei de-a cincea sesiuni de antrenament de tip Comprehensiv Live Exercise – Carpathian Blue Shield 2018, în cadrul proiectului Antrenamentul Serviciilor de Poliţie al Uniunii Europene – EUPST II.

Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim pentru desfăşurarea în condiţii foarte bune a acestui exerciţiu şi instituţiilor care ne-au acordat sprijin la nivel local, respectiv: Primăria municipiului Gheorgheni şi Primăria comunei Lăzarea.

Purtătorul de cuvânt al CPPCJ Gheorgheni

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.