Din şedinţa extraordinară a CL Topliţa:Municipiul Topliţa se va alătura Organizaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Harghita; rectificare bugetară de 7,2 milioane lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Societate »
Din şedinţa extraordinară a CL Topliţa:
Municipiul Topliţa se va alătura Organizaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Harghita; rectificare bugetară de 7,2 milioane lei
<h5><i>Din şedinţa extraordinară a CL Topliţa:</i></h5>Municipiul Topliţa se va alătura Organizaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Harghita; rectificare bugetară de 7,2 milioane lei

Din şedinţa extraordinară a CL Topliţa:
Municipiul Topliţa se va alătura Organizaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Harghita; rectificare bugetară de 7,2 milioane lei

  • În acest an, Spitalul Topliţa va primi peste 3 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală

Consiliul Local Topliţa s-a întrunit, ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, în cadrul ei fiind aprobate o serie de hotărâri.

Printre acestea s-a aflat şi aprobarea participării UAT – municipiul Topliţa la înfiinţarea Asociaţiei Organizaţia de Management a Destinaţiei Turistice Harghita prin transformarea ADI Harghita. Din cadrul acestei asociaţii vor face parte aproape toate localităţile judeţului, scopul fiind acela de a contribui la dezvoltarea, promovarea şi valorificarea potenţialului destinaţiei turistice judeţene Harghita.

O altă hotărâre adoptată a fost rectificarea bugetului general al municipiului Topliţa pentru anul 2023 prin majorarea cu 7.232,08 mii lei atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli.

Ciprian Rugină, administratorul municipiului, arăta, în cadrul şedinţei de consiliu, că în această rectificare este prevăzută şi suma de 549.000 de lei, bani veniţi din cotele defalcate venite de la Consiliul Judeţean Harghita. Practic, se face o mişcare în capitole, fiind prevăzuţi pentru proiectul de gaze naturale 549 de mii de lei.

Sume pe care Primăria Topliţa le-a solicitat la rambursare din proiectele europene sau pe care le-a plătit anul trecut vor fi alocate spitalului. Este vorba de 273.040 lei, prin care se acoperă o parte din co-finanţarea de 3 milioane de lei primită de la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea cu aparatură medicală. Cei 3 milioane de lei pe care ministerul îi virează în acest an reprezintă a doua tranşă, anul trecut Topliţa primind tot atâţia bani.

Au mai fost prevăzute sume reprezentând subvenţii pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie alocate pentru consumul de combustibil, bani primiţi în acest scop.

Au fost făcute două mişcări între capitole. Este vorba de două proiecte (unul pe protecţie civilă şi protecţia contra incendiilor, al doilea pentru pista de biciclete) cu finanţare publică naţională, prin PNRR, însă până la urmă au devenit finanţări nerambursabile. Astfel, a fost nevoie să se facă o mişcare între capitole.

În cadrul şedinţei au mai fost aprobate cererile de finanţare prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny” pentru extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile şi a reţelei de canalizare pe străzile Călimani, Gării şi Speranţei, pentru reabilitarea şi înlocuirea reţelei de canalizare pe străzile Lungă, Libertăţii, Nicolae Bălcescu şi Ştefan cel Mare.

A mai fost aprobată documentaţia tehnico-economică (faza Studiu de Fezabilitate şi DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public, respectiv pentru renovarea energetică a Spitalului Municipal Topliţa şi pentru renovarea energetică a Primăriei, Consiliului Local, Bibliotecii şi Casei de Cultură. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.