Municipiul Miercurea-Ciuc a solicitat trecerea patinoarului și pistei de patinaj în domeniul public al oraşului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Societate » Municipiul Miercurea-Ciuc a solicitat trecerea patinoarului și pistei de patinaj în domeniul public al oraşului
Municipiul Miercurea-Ciuc a solicitat trecerea patinoarului și pistei de patinaj în domeniul public al oraşului

Municipiul Miercurea-Ciuc a solicitat trecerea patinoarului și pistei de patinaj în domeniul public al oraşului

În cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a adoptat o hotărâre prin care se solicită trecerea Patinoarului „Vákár Lajos”, pistei de patinaj viteză, respectiv suprafeţele limitrofe din domeniul statului, în cel public al oraşului.

Primele demersuri în acest sens s-au făcut în 2021, atunci când atât Ministerul Sportului, cât şi Consiliul Local şi Primăria Miercurea-Ciuc şi-au exprimat intenţia de a trecere în domeniul public al oraşului baza sportivă. Însă, din cauza creşterii drastice a cheltuielilor de întreţinere, decizia a fost amânată.

„Piaţa de energie pare să se stabilizeze şi am considerat că este momentul potrivit pentru a ne formaliza intenţia. Oraşul ar fi cel mai bun proprietar al infrastructurii existente. Vrem să creăm un mediu mai calitativ şi mai potrivit pentru sporturile de iarnă. Este o decizie strategică pentru dezvoltarea sportului local”, spunea primarul Korodi Attila în deschiderea şedinţei, citat în cadrul unui comunicat de presă emis de Primăria municipiului Miercurea-Ciuc.

La fel ca primarul, Eduard Károly Novák, ministrul Sportului, a participat şi el online la şedinţă, explicând că ministerul a reuşit să pună punct vara trecută unei proceduri juridice legată de renovarea incompletă a pistei de patinaj viteză, ce era un alt obstacol în calea transferului în proprietatea oraşului. „Singura modalitate de a dezvolta infrastructura utilizată de Sportclub Miercurea-Ciuc este de a trece în domeniul municipiului patinoarul artificial, pista de patinaj viteză şi alte facilităţi adiacente. „În calitate de centru regional olimpic de iarnă, Miercurea-Ciuc se va dezvolta foarte mult în următorul deceniu”.

În cadrul comunicatului se mai precizează că activitatea Sportclub Miercurea-Ciuc nu va fi afectată în mod direct de această decizie, clubul nefiind transferat oraşului, ci doar infrastructura pe care o foloseşte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.