Multipla medaliată olimpică Gabriela Szabó va alerga la Running Festival Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Sport » Multipla medaliată olimpică Gabriela Szabó va alerga la Running Festival Ciuc
Multipla medaliată olimpică Gabriela Szabó va alerga la Running Festival Ciuc

Multipla medaliată olimpică Gabriela Szabó va alerga la Running Festival Ciuc

În această seară se va da startul în prima probă a festivalului de alergare de la Miercurea-Ciuc – Running Festival Ciuc –, un eveniment început anul trecut și care, acum, a crescut, fiind prezenți aproape o mie din participanți din țară, dar și din Polonia și Ungaria.

La fel ca în 2021, ediția din acest an a fost prefațată de Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Miklos Edith (din echipa de organizare) și Gabriela Szabó, multiplă medaliată la campionate europene, mondiale și la jocuri olimpice.

„Începând din această seară și până mâine seară – spunea Korodi Attila –, orașul va însemna sport, orașul va însemna concursuri de alergare pe teren și pe asfalt și mă bucur foarte mult că echipa condusă de Miklos Edith a reușit să organizeze în jumătate de an, efectiv de activitate continuă, acest festival”.

Și pentru a da un exemplu, alături de o echipă din cadrul primăriei, în care se mai află viceprimarul Sógor Enikő și secretarul general Wohlfart Rudolf, va alerga și el în cadrul festivalului.

Prezentă și a doua oară la festivalul de alergare de la Miercurea-Ciuc, Gabriela Szabó a dorit să mulțumească pentru faptul a fost primită în familia de aici.

„Pentru mine – spunea aceasta – este o foarte mare onoare și bucurie să mă aflu din nou în această companie minunată, să vă felicit pentru implicare și pentru tot ceea ce faceți pentru comunitate. Deoarece comunitatea are nevoie de noi și noi trebuie să fim în mijlocul comunității”.

Dacă anul trecut nu a luat startul în nicio probă, acum Gabriela Szabó s-a pregătit și va participa în cea de 5 km.

„Pentru mine, ca de fiecare dată, este o foarte mare plăcere să alerg.

Să nu așteptați ca eu să alerg într-un anumit ritm în care îmi doresc să câștig. Eu îmi doresc foarte tare să fiu în mijlocul concurenților, alergătorilor și vreau să mă bucur de mișcare, să mă bucur de peisaj, de oraș, vreau să mă bucur de atmosferă și cred că asta este cel mai important”.

Fosta campioană mai spunea că de asemenea evenimente ar avea nevoie fiecare oraș și că important este propriul exemplu. De altfel, ea a refuzat invitația de a participa la European Road Championship, care are loc în Oderso, Italia, pentru simplul fapt că se suprapunea cu cel de la Miercurea-Ciuc. Și asta în condițiile în care ea a pus bazele evenimentului din Italia și care acum adună participanți din peste 20 de țări din Europa.

„Am refuzat să merg acolo tocmai ca să fiu prezentă aici pentru că trebuie să ne implicăm acasă, trebuie să ne implicăm în mijlocul comunităților și, așa cum spun, propriul exemplu contează foarte mult.”, spunea Gabriela Szabó.

Miklós Edit a oferit câteva informații despre traseele din acest an și despre modificările aduse. În primul rând, este vorba de traseul de 5 km. De asemenea, night trail, proba de alergare de noapte, care se desfășoară, astăzi, de la ora 20:00, la Șumuleu-Ciuc, măsoară tot 7 km, dar a suferit unele modificări în ceea ce privește traseul, devenind unul mai tehnic.

Mâine, sâmbătă, startul pentru maraton, semi-maraton și ștafetă se va da la ora 10:00, de pe platoul din Piața Libertății. Iar de la ora 10:15 se va da startul în proba de 5 km.

Miklós Edit mai preciza faptul că în ziua de sâmbătă circulația rutieră nu va fi închisă pe traseu pentru a nu bloca orașul. Însă, siguranța alergătorilor va fi asigurată de către poliție și voluntari. Iar organizatorii fac un apel către locuitori să-și amâne deplasările cu mașinile la cumpărături și, poate, în locul lor, să iasă pe traseu și să-i încurajeze pe cei care aleargă. Și tot legat de traseu, pentru a se asigura și o atmosferă bună, au fost amenajate câteva puncte în care concurenții vor fi întâmpinați cu muzică, atât live, cântată de fanfară, cât și pusă de DJ.

Ultima probă care va avea loc mâine, de la ora 16:00, este cea dedicată familiilor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.