Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mult mai multe decese decât naşteri, în primele trei trimestre ale anului, în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Mult mai multe decese decât naşteri, în primele trei trimestre ale anului, în Harghita
Mult mai multe decese decât naşteri, în primele trei trimestre ale anului, în Harghita

Mult mai multe decese decât naşteri, în primele trei trimestre ale anului, în Harghita

Numărul deceselor înregistrate în judeţul Harghita, în primele trei trimestre ale acestui an, este mult mai ridicat decât cel al naşterilor, sporul natural fiind unul negativ aproape în fiecare lună. Singura lună în care sporul natural a fost pozitiv este august, dar şi atunci diferenţa dintre numărul celor care au trecut în nefiinţă şi al celor care au venit pe lume a fost de doar 12 persoane.

Din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita rezultă că în perioada ianuarie-septembrie în judeţ au fost înregistrate 3.097 de decese, dintre care cele mai multe în lunile martie şi aprilie când şi-au pierdut viaţa peste 400 de persoane. În primele trei trimestre ale anului, în Harghita s-au născut 2.144 de copii, cei mai mulţi, respectiv 271, venind pe lume în luna august. În aceeaşi perioadă, în judeţ au fost oficiate şi 1.215 căsătorii, numai în lunile iulie, august şi septembrie prezentându-se în faţa ofiţerului stării civile peste 200 de cupluri. Totodată, au fost pronunţate şi 236 de divorţuri, dintre care cele mai multe în luna mai, când 43 de cupluri au decis să meargă pe drumuri diferite în viaţă.

Din datele DJS Harghita rezultă şi că la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului în judeţ erau 73.118 pensionari de asigurări sociale de stat, cu 126 mai puţini decât în primele trei luni ale anului, iar pensia medie era de 1.483 de lei, cu 2 lei mai mare comparativ cu cea din trimestrul I. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.