Miercurea-Ciuc:Motivul lucrărilor din intersecția străzilor Leliceni și Iancu de Hunedoara: mutarea sensului giratoriu | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Motivul lucrărilor din intersecția străzilor Leliceni și Iancu de Hunedoara: mutarea sensului giratoriu
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>Motivul lucrărilor din intersecția străzilor Leliceni și Iancu de Hunedoara: mutarea sensului giratoriu

Miercurea-Ciuc:
Motivul lucrărilor din intersecția străzilor Leliceni și Iancu de Hunedoara: mutarea sensului giratoriu

  • O nouă pistă de biciclete

La câteva săptămâni de când se efectuau lucrările în intersecția străzilor Leliceni și Iancu de Hunedoara, Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a organizat o conferință de presă, ocazie cu care a explicat motivul acestora.

Korodi Attila, edilul municipiului, spunea că, deși cu mai mulți ani în urmă în intersecție a fost amenajat un sens giratoriu, acesta nu rezolva pe deplin problema de acolo, mai ales că este tranzitată și de tirurile care aprovizionează zona de servicii și industrială din partea de est a orașului.

„Din această cauză, ne-au spus experții, este important ca axa centrală a sensului giratoriu să fie mutată cu un metru către cimitir”, arăta Korodi Attila.

Acesta mai spunea că, pe lângă mutarea sensului giratoriu, a fost eliminată piatra cubică, în 6 puncte a fost coborâtă marginea trotuarelor, s-a redus puțin din lățimea trotuarelor și au fost puse la nivel 10 guri de canalizare.

Astfel, după aceste lucrări, afirma edilul, „s-au creat condițiile adecvate de a fi folosită cât mai util și dinamic această intersecție.

La ora actuală, din datele pe care le avem, mai ales dimineață, fluxul a devenit mai dinamic. Sensul giratoriu nu mai blochează ca înainte fluxul de trafic, pentru că oamenii sunt mai curajoși să intre în sensul giratoriu”.

O pistă nouă de biciclete

Tot legat de această zonă a municipiului, Korodi Attila mai preciza faptul că fost depus un proiect pe PNRR pentru construirea și reabilitarea de piste de biciclete. Dacă va fi aprobat, atunci se va amenaja o pistă dublă de la intrarea în oraș, dinspre Leliceni, și până în centru, care va permite bicicliștilor să intre și să iasă din oraș în siguranță.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.