Moment istoric – se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec! | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Sănătate » Moment istoric – se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec!
Moment istoric – se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec!

Moment istoric – se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec!

  • După o pauză de două decenii, a sosit momentul mult aşteptat: începând de astăzi, FONTANA Spa&Balneo îşi aşteaptă pacienţii pentru tratamente balneo-medicale. Acesta este un pas extrem de important în procesul de a reaşeza oraşul Borsec pe harta turismului balnear din ţară

După obţinerea tuturor aprobărilor necesare şi încheierea contractelor aferente, astăzi au sosit deja primii pacienţi la Fontana pentru a beneficia de servicii balneo-medicale. Pentru facilitarea acestor servicii au avut loc pregătiri intense în ultima perioadă, iar ca ultim pas al procesului de obţinere a autorizaţiilor, Ministerul Sănătăţii a emis aprobarea pentru tratamentele balneo-fizioterapeutice, iar un contract a fost încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu.

„Acesta este un pas extrem de important în scurta existenţă a Centrului Fontana, deoarece de acum încolo cei interesaţi pot alege din întreaga gamă de servicii pe care le oferim: de la pachetele de wellness, spa, până la cele de tratament balnear” – a declarat Proca Tamara-Ana. Directoarea centrului de tratament susţine că suntem martorii unui moment istoric, deoarece tratamentele balneo-medicale se întorc la Borsec după o absenţă de 22 de ani. „Avem echipament modern, o echipă tânără şi entuziastă, şi putem oferi toate condiţiile necesare pentru a oferi tratamente de înaltă calitate celor care ne solicită acest lucru. Consultaţiile medicale sunt asigurate de un medic specialist născut în Borsec, care şi-a asumat de fapt sarcina de a relansa serviciile de tratament balnear în staţiunea turistică” – a explicat directoarea.

La rândul său, primarul Mik József a apreciat că relansarea serviciilor balneo-medicale este o realizare importantă pentru staţiune. Edilul oraşului Borsec a menţionat faptul că centrul de tratament vechi a fost închis în 2001, ceea ce a dus la întreruperea tratamentelor medicale şi pierderea statutului de staţiune balneo-climaterică. Odată cu construirea complexului Fontana, oraşul a reuşit să-şi recupereze acest statut şi, ceea ce este şi mai important, să primească pacienţi care necesită tratament medical. „Turismul din Borsec se baza pe tratamente medicale. Odată cu încetarea acestora în 2001, staţiunea şi-a pierdut atractivitatea. Am lucrat mult pentru acest moment, iar acum recoltăm roadele a mai multor ani de muncă. Sunt convins că facem paşi hotărâţi spre relansarea turismului în Borsec” – a afirmat primarul.

Amplasat în centrul staţiunii Borsec, FONTANA pune la dispoziţia oaspeţilor săi facilităţi extrem de diverse pentru relaxare si tratament. Peisajul încântător cu munţi înalţi, aerul pur, factorii naturali de cură si tratamentele pentru un corp revitalizat si pentru prospeţimea mintii, asta veţi regăsi la Spa&BalneoFONTANA. Centrul balnear cuprinde un centru SPA şi o bază de tratament, cu o suprafaţă totală de 3.000 metri pătraţi.

Conceptul FONTANA se bazează pe două mai pârghii: Fontana Well (SPA si prevenţie primară), Fontana Health – (prevenţie secundară şi recuperare, implicând şi consultaţie medicală). Este vorba de o experienţă unică în România cu terapii pe bază de plante şi ierburi alpine în deplină concordanţă cu natura înconjurătoare. Conceptul este bazat pe herbalism, folosind produse „cu puterea naturii’, puritatea acestora fiind evidenţiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile unele cu celelalte. Uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esenţiale, baze crema si nămoluri creează un meniu SPA cu valenţe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenţiei. FONTANA oferă în zona de wellness piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi.

Tratamentele balneare, fizioterapeutice şi de kinetoterapie sunt asigurate de terapeuţi calificaţi şi echipamente moderne şi eficiente. Pacienţii pot solicita informaţii şi pot face programare pentru consultaţie de recuperare medicală în regim ambulatoriu la numărul de telefon 0711/02.41.05 sau prin e-mail la balneo@fontanaborsec.ro. Printre tratamentele prescrise de medic se numără hidroterapia, hidrokinetoterapia, kinetoterapia, termoterapia, diferite terapii fizioterapeutice şi de masaj medical.

Informaţii detaliate despre serviciile oferite de către FontanaSpa&Balneo pot fi găsite pe site-ul: www.fontanaborsec.ro sau pe platformele social media ale facilităţii.

Rédai Botond,
referent presă-Primăria Borsec

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.