Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară în zonele locuite în actualul sezon | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară în zonele locuite în actualul sezon
Minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară în zonele locuite în actualul sezon

Minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară în zonele locuite în actualul sezon

Temperaturile au devenit din ce în ce mai mici în ultimele nopți, în primele ore ale zilei de miercuri înregistrându-se o minimă de minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea scăzută valoare termică din țară în această toamnă consemnată în zonele locuite.

Potrivit meteorologului Cristina Blaga de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, minimele consemnate de stațiile meteo în județ au fost exclusiv negative.

„În Harghita s-au înregistrat temperaturi minime de minus 7,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 4,1 grade Celsius la Joseni, minus 1,8 grade la Toplița, minus 1,6 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc și minus 1,5 grade Celsius la Stația Meteorologică de la Bucin”, a precizat meteorologul.      

Solul a fost acoperit de brumă, iar dimineața a debutat cu ceață, depresiunea Ciucului fiind acoperită cu un strat dens, biruit doar de crestele munților.

Potrivit meteorologilor, minimele vor rămâne negative în următoarele nopți.

„Vremea se va menține frumoasă, dar rece în următoarele zile, cu ceață la primele ore ale dimineții. La munte, vremea va fi chiar mai caldă decât în mod normal, deoarece avem inversiune termică, iar temperaturile minime rămân în jurul valorilor înregistrate în noaptea de marți spre miercuri și miercuri dimineață”, a declarat Cristina Blaga.

Temperatura minimă absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 13,5 grade Celsius și a fost măsurată în anul 1988, iar valoarea termică maximă absolută, de 30,6 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1952.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.