Minor de 15 ani, autorul unei tâlhării din Bălan, identificat și reținut la două săptămâni după comiterea faptei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Minor de 15 ani, autorul unei tâlhării din Bălan, identificat și reținut la două săptămâni după comiterea faptei
Minor de 15 ani, autorul unei tâlhării din Bălan, identificat și reținut la două săptămâni după comiterea faptei

Minor de 15 ani, autorul unei tâlhării din Bălan, identificat și reținut la două săptămâni după comiterea faptei

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, tâlhăria a avut loc, la periferia orașului Bălan, pe 6 ianuarie, victimă fiind angajatul unei societăți comerciale de curierat.

Din primele verificări, a rezultat faptul că victima și agresorul au avut o discuție telefonică, stabilind să se întâlnească în zona respectivă pentru livrarea unui colet. După ce s-au întâlnit, destinatarul a desfăcut pachetul şi l-a studiat, iar în timp ce curierul procesa în baza de date predarea/primirea coletului, necunoscutul l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului și a fugit, fără să achite contravaloarea de aproape 3.000 de lei a coletului, ce conţinea 4 telefoane mobile.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, iar cadrele medicale i-au acordat imediat prim-ajutor victimei, după care aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, unde a rămas internată în stare stabilă, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

„În primă fază – se precizează de către IPJ Harghita –, poliţiştii au pornit de la un mănunchi destul de bogat de posibili autori şi un bagaj mult prea sărac de probe, însă dedicat şi cu perseverenţă, au reuşit să schimbe balanţa dintre acestea.

Astfel, prin verificări minuţioase, suspecţii au fost eliminaţi unul câte unul, până când a rămas doar cel în cauză, iar în contrabalanţă probele au fost adunate una câte una, până când acestea au însumat un material probator convingător”.

La începutul acestei săptămâni, luni, poliţiştii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate bunurile sustrase de la persoana vătămată, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Conform sursei citate, față de inculpat a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar marți acesta a fost prezentat Instanței, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru fapta comisă, tânărul poate primi o pedeaspă privativă de libertate de până la 10 ani, situaţie în care riscă să petreacă ani buni, poate cei mai frumoşi ani ai vieţii, după gratii.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.