Grefierii protestează față de „iminenta abrogare” a pensiilor speciale | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 8 august 2022
Home » Societate » Grefierii protestează față de „iminenta abrogare” a pensiilor speciale
Grefierii protestează față de „iminenta abrogare” a pensiilor speciale

Grefierii protestează față de „iminenta abrogare” a pensiilor speciale

Grefierii din județ și-au suspendat activitatea, miercuri, timp de două ore, începând de la ora 10:00 și la fel vor proceda și joi, nemulțumiți de „iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu”.

„Începând de astăzi (miercuri – n.a.) toți grefierii, grefierii registratori, grefierii arhivari care fac parte din Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, la care suntem afiliați și noi, protestează între orele 10:00 și 12:00, atât de la Tribunalul Harghita, cât și de la Judecătoriile din județ, ședințele fiind suspendate timp de două ore. A fost întreruptă inclusiv activitatea cu publicul. La Miercurea Ciuc  magistrații nu protestează deocamdată, dar solidarizează cu noi și noi cu dânșii. În cursul zilei de joi, 23 ianuarie,  va avea loc o adunare a sindicatului și vom decide ce vom face începând de săptămâna viitoare”, a declarat grefiera șefă Alina Ghenci de la Judecătoria Miercurea Ciuc.

Pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

În ultimele săptămâni, mai mulţi magistraţi şi angajați din sistemul de justiţie şi-au manifestat nemulţumirea faţă de măsurile Parlamentului, afirmând că dispoziţiile acestuia sunt „neconstituţionale şi incorecte”.

Mai multe instanțe din țară și-au întrerupt activitatea începând de astăzi, „pe perioadă nedeterminată”.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. In afară de militari, toți ceilalți salariați trebuie să primească pensie după cât au contribuit la fondul CASS! Au salarii mari, deci și pensii mari.Punct. Foarte bine, PNL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.