Deputatul UDMR, Korodi Attila va candida la prealegerile UDMR pentru funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Politic » Deputatul UDMR, Korodi Attila va candida la prealegerile UDMR pentru funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc
Deputatul UDMR, Korodi Attila va candida la prealegerile UDMR pentru funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc
Foto: Mihály László

Deputatul UDMR, Korodi Attila va candida la prealegerile UDMR pentru funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților și-a anunțat intenția de a participa la alegerile preliminare care vor desemna candidatul Uniunii pentru Primăria municipiului reședință al județului Harghita miercuri, într-o conferință desfășurată într-unul din punctele nevralgice ale orașului

„După foarte multe discuţii, încurajări, dar şi întrebări, astăzi sunt în situaţia în care pot să afirm: Da, aş dori să ofer serviciile mele, să pot contribui la organizarea vieţii oraşului nostru, să fiu primar al oraşului Miercurea Ciuc. Pe 7 martie vor fi prealegeri organizare de UDMR Miercurea Ciuc şi prin intermediul acestora pot fi aleşi cei mai buni oameni care candidează şi care doresc să contribuie la viaţa oraşului”, a declarat deputatul Korodi Attila.

Locul desfășurării conferinței de presă – imediata vecinătate a pieței agroalimentare din Miercurea Ciuc – nu a fost ales întâmplător, el fiind „una dintre problemele de mult timp nerezolvate”, care poate fi soluționată „numai dacă participi, numai dacă discuţi cu oamenii, numai dacă deschizi instituţia pe care o coordonezi şi numai dacă ai perspective foarte sigure şi bine conturate cu privire la oraşul nostru”.

„Această zonă unde ne aflăm astăzi este zona care simbolizează cel mai mult unele dintre problemele acute pe care le avem: traficul îngreunat, piaţa oraşului care nu este conformă nicidecum pentru o piaţă a unui municipiu reşedinţă de judeţ, piaţă în care cetăţenii, din păcate, cumpără la preţurile cele mai mari din România. Dar, din păcate, aceste lucruri sunt valabile nu numai pentru activitatea pieţei”, a explicat Korodi.

Deputatul UDMR s-a referit și la lipsa locuințelor, care pot fi achiziționate la prețuri rezonabile de către tinerii care ar dori să rămână sau să se întoarcă în oraș.

„Trebuie să facem paşi în foarte multe domenii şi eu sunt omul de echipă, care cu drag întreabă specialiştii pe fiecare temă, sunt omul care implică cetăţeanul, ca să rezolvăm problemele lui şi sunt omul care sunt convins că numai atunci poate oferi oraşul rezultate, dacă acesta este al nostru, al tuturor. Asta pot să le ofer şi asta doresc să fac”, a punctat Korodi Attila.

Întrebat cum privește competiția cu contracandidatul său, actualul primar Ráduly Róbert Kálmán, deputatul UDMR a răspuns: ca pe „o sărbătoare a democraţiei”.

„Competiţia şi sistemul de prealegeri din UDMR este, cumva, o sărbătoare a democraţiei, este bine că facem acest lucru. Eu aş dori să ofer serviciile mele ca primar al oraşului în următorii zece ani, pentru o nouă perspectivă, pentru soluţii noi, pentru un nou deceniu care este în faţa noastră, pentru că ceea ce avem în faţa noastră va fi total diferit de ceea ce am avut până acum. Oraşul se dezvoltă, dar oraşul trebuie să se dezvolte în toate zonele, în toate domeniile, economia trebuie să se dezvolte, educaţia trebuie să o punem la punct şi aici autoritatea locală, primăria, poate să contribuie foarte corect şi solid la aceste priorităţi importante”, a detaliat parlamentarul Uniunii.

Korodi a afirmat că decizia de a candida la funcția de șef al administrației municipale este una „fermă”, născută din dorința de a-și pune experiența în slujba urbei și de a contribui la dezvoltarea acesteia.

„Am fost cel mai tânăr ministru vreodată într-un Guvern al României, am început programe noi de reformă în acel domeniu, care şi după 13 ani arată că sunt funcţionale şi importante. Am fost ministru care, crezând în cuvântul legii, am oprit o investiţie – Roşia Montană – care era o catastrofă şi era împotriva legii pentru zona respectivă. Am fost omul care am reuşit să aduc foarte multe contribuţii zonei în care trăiesc, dar sunt omul care crede că, dacă te cheamă oraşul, atunci trebuie să vii şi trebuie să activezi pentru binele lui”, a conchis deputatul Korodi Attila.

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților are 42 de ani, este la al treilea mandat în Parlamentul României și a îndeplinit funcția de ministru al Mediului și Dezvoltării Durabile în Guvernul Tăriceanu, în Guvernul Ungureanu și în Guvernul Ponta.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Dl.Korodi pare a fi mai civilizat și mai echilibrat decât actualul primar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.