Mindig előre spre cât mai multe victorii pe calea iraţionalului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Opinii » Mindig előre spre cât mai multe victorii pe calea iraţionalului
Mindig előre spre cât mai multe victorii pe calea iraţionalului

Mindig előre spre cât mai multe victorii pe calea iraţionalului

Se pare că dl preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita e contaminat grav de sindromul Dragnea: se ştie că fostul preşedinte al social-democraţilor s-a grăbit să rostească cele mai năstruşnice prostii ale sale în perioada dinainte de arestare.

Referindu-se la inundaţiile din Valea Rece, dl Borboly consideră că „încetul cu încetul trebuie să ajungem la concluzia că autorităţile discriminează localităţile formate preponderent din locuitori de etnie maghiară, de parcă judeţul Harghita nu ar face parte din această ţară”. Prin urmare, solicită o anchetă internă la Administraţia Bazinală de Apă Siret şi eventuala demitere a directorului.

Mă rog, nimic de zis despre anchetă şi demitere, e dreptul oricărei autorităţi să ceară aceste lucruri dacă are argumente, doar că invocarea discriminării e tare trasă de păr. Dacă aşa judecăm, păi atunci locuitorii din nordul judeţului ar trebui să ceară de trei ori în fiecare zi demisia lui Borboly, pentru că în trei mandate n-a fost capabil să rezolve decât un singur drum judeţean din zonă, locuitorii români fiind clar discriminaţi pe criteriu etnic din moment ce în zonele locuite de maghiari au ajuns să se modernizeze artere folosite în principal pentru loisir şi care nu au un rol economic ori social semnificativ.

Recunosc cu tristeţe că în ultima vreme logica dlui Borboly mă dă de-a berbeleacul. Care va să zică locuitorii Luncilor nu sunt inundaţi deoarece stau între doi versanţi abrupţi beliţi de pădure, ci pentru că sunt maghiari, motiv pentru care apa nu o ia sus spre vârful dealului şi să treacă la românii din Moldova, ci curge în jos, iar Administraţia Bazinală Siret nu are nimic de zis ori de făcut împotriva gravitaţiei.

Dacă tot a trimis plângeri peste tot în Europa, îl întreb pe dl preşedinte dacă a scris cumva şi la Vatican, la singura persoană infailibilă: e evident că locuitorii maghiari nu sunt discriminaţi doar pe criteriu etnic, ci şi religios, din moment ce peste Ghimeşul catolic ploua cu găleata, iar la Craiova ortodoxă era soare.

La Timişoara de ce credeţi că a fost aproape inundat oraşul într-o seară? Simplu, pentru că şi acolo locuiesc maghiari. Ca să nu mai spunem că doar la Şumuleu a plouat la vizita Papei, la Iaşi şi Blaj era un timp foarte plăcut. Este clar că bunul Dumnezeu îi discriminează pe maghiari, iar marele gânditor din Harghita, care în aproape fiecare zi scoate din pălărie soluţii geniale pentru toate problemele României, nu poate în acest caz să dea vina pe Bucureşti. Asta da durere de cap!

M. GROZA

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Spusele unui prost nu merită comentarii!

  2. Bun comentariu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.