Mihail Neamţu, vicepreşedinte PMP, la Topliţa:„Mişcarea Populară nu este la guvernare acum, ci doar oferă nişte competenţe şi expertize punctual” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 august 2022
Home » Politic »
Mihail Neamţu, vicepreşedinte PMP, la Topliţa:
„Mişcarea Populară nu este la guvernare acum, ci doar oferă nişte competenţe şi expertize punctual”
<h5><i>Mihail Neamţu, vicepreşedinte PMP, la Topliţa:</i></h5>„Mişcarea Populară nu este la guvernare acum, ci doar oferă nişte competenţe şi expertize punctual”

Mihail Neamţu, vicepreşedinte PMP, la Topliţa:
„Mişcarea Populară nu este la guvernare acum, ci doar oferă nişte competenţe şi expertize punctual”

„Topliţenii aşteaptă ca această superbă regiune a Transilvaniei să devină un loc de atracţie turistică pentru milioane de români şi de europeni”, dar pentru asta e nevoie de infrastructură

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Mihail Neamţu, a spus sâmbătă, la Topliţa, în cadrul unei întâlniri cu membrii şi simpatizanţii din judeţ, că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu se află în momentul de faţă la guvernare, ci are câţiva experţi în câteva ministere „care pot să ofere competenţa punctuală pe un subiect”. Afirmaţia a fost făcută, în contextul în care, din partea PMP au fost numiţi câţiva secretari de stat, iar ieri a fost învestit în funcţie prefectul de Covasna, care de asemenea a fost susţinut de acest partid.

„Pentru mine a fi la guvernare înseamnă să ai practic putere de decizie. Asta înseamnă să fii în Executiv, să poţi fi decident. Un secretar de stat nu decide el ceea ce se întâmplă în minister, ci ministrul decide ce se întâmplă într-un minister şi, bineînţeles, prim-ministrul decide ce se întâmplă în ministere. Actuala poziţie a PMP-ului este una de opoziţie constructivă. Apreciem măsurile bune, cum ar fi, de ce nu, ridicarea supraaccizei. Suntem de acord ca un guvern să încurajeze cât mai mult iniţiativa privată. Suntem de acord cu anularea pensiilor speciale. Dar nu suntem de acord cu, de pildă, alegeri într-un singur tur pentru locale. Şi atunci, vă rog să spuneţi dvs cum caracterizaţi poziţia PMP-lui când, în mod public, criticăm şi cerem Guvernului Orban, atât prin gura dlui Traian Băsescu, cât şi prin vocea dlui Tomac sau a mea, alegeri în două tururi. Asta se numeşte opoziţie constructivă. (…) Când vom simţi că ceea ce noi cerem este trădat în bloc de către PNL, noi ştim să acţionăm şi în parlament. Adică noi putem să sancţionăm chiar PNL-ul actual. Dar nu o vom face, sincer, în perioada aceasta câtă vreme PSD-ul este încă puternic în anumite oraşe. Credem că este nevoie de unitatea opoziţiei. Am propus liste comune sau în orice caz o acţiune a partidelor de opoziţie în alegerile locale. Şi după ce avem consolidată victoria la locale, când vedem PSD-ul practic eliminat din jocul mai ales al marilor oraşe (…), atunci vom putea să zicem: ok, facem şi o critică la Guvernul Orban”, a declarat vorbitorul.

Mihail Neamţu îi îndeamnă pe topliţenii plecaţi peste hotare, care doresc să revină în contextul alegerilor locale, să se implice pentru „reprimenirea acestei zone”

Vicepreşedintele PMP a afirmat în mesajul său către topliţeni că această zonă a fost neglijată, iar rezultatul este că Primăria Topliţa a devenit principalul angajator.

„Topliţenii aşteaptă ca această superbă regiune a Transilvaniei să devină un loc de atracţie turistică pentru milioane de români şi de europeni. Pentru aceasta e nevoie de infrastructură. Aşa cum ştim, din păcate, guvernul, în care UDMR de multe ori a avut un rol important, Guvernul PSD a neglijat această regiune. Şi rezultatul se vede, primăria (n.n. – municipiului Topliţa) a ajuns cel mai important angajator şi asta e inacceptabil. De asemenea, mesajul pe care l-am adus este că Mişcarea Populară este un partid tânăr, dar foarte ambiţios, un partid unionist, care nu a uitat idealul reîntregirii naţionale pentru care au luptat atâţia români acum 100 de ani, este pregătit pentru bătălia din 2020, când vrem să obţinem un scor de peste 10% pe ţară, atât la locale, cât şi la alegerile parlamentare”, a spus Mihail Neamţu.

De asemenea, acesta a avut un mesaj şi pentru topliţenii plecaţi peste hotare: „Gândul meu se îndreaptă şi către topliţenii care au plecat peste hotare şi care se află acum în diaspora britanică, italiană sau, de ce nu, spaniolă şi care, poate, în contextul alegerilor locale, şi-ar dori să revină să pună umărul atât prin capitalul lor politic, sau capitalul lor financiar, sau capitalul lor de experienţă profesională la reprimenirea acestei zone superbe, care e păcat să rămână în paragină. Mesajul meu e un mesaj de optimism, cred că lucrurile încep să se schimbe în această ţară, am scăpat de PSD, dar nu e destul. Trebuie nu doar să schimbăm unii politicieni cu alţi politicieni, ci să schimbăm mentalităţile. Şi prima mentalitate pe care vrem să o încurajăm este aceea a iniţiativei private, a micilor afaceri, oamenii să poată să-şi deschidă o firmă, să nu aibă poveri fiscale, să nu fie hărţuiţi de Fisc, să fie lăsaţi în pace să-şi ajute familiile, să crească de la un an la altul în prosperitate, că până la urmă, asta ne urăm de sărbători: să fie viaţa nu mai frumoasă, tot mai frumoasă. Pentru asta luptăm şi dacă ne ajută şi Dumnezeu, pe măsura inimii noastre cred că va fi bine”, a mai declarat vicepreşedintele PMP.

În cadrul întâlnirii, anterior, preşedintele Filialei Topliţa a PMP, Sever Hirişcău, a spus că la cele două rânduri de alegeri din 2019 (europarlamentare şi prezidenţiale) s-a obţinut un scor destul de bun în municipiu „dar asta ne dă de gândit (…) Noi am scos la europarlamentare peste 10%, dar este nesemnificativ”. De asemenea, acesta a mai arătat, printre altele, că Primăria Topliţa a devenit principalul angajator în municipiul de pe Mureşul Superior. Totodată, acesta a înaintat propunerea ca locuitorii urbei să se gândească la organizarea unui referendum pentru revenirea la statut de oraş, pentru că „plătim doar impozite mari, atât”, alte beneficii neexistând.

După întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii PMP, în Sala de spectacole a Casei de cultură din Topliţa a avut loc lansarea volumului „7 ani în Occident” de dr. Mihail Neamţu. Evenimentul a fost organizat de Casa de cultură şi Biblioteca Municipală „George Sbârcea”.

Comitetul executiv al PMP Harghita a ales preşedinţii interimari ai filialelor din Miercurea Ciuc şi Voşlăbeni

Înaintea întâlnirii vicepreşedintelui PMP cu membrii şi simpatizaţii harghiteni ai partidului, a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al PMP Harghita. Printre altele, un punct pe ordinea şedinţei a fost alegerea preşedinţilor interimari ai filialelor din Miercurea Ciuc şi Voşlăbeni ale PMP.

Astfel, în funcţia de preşedinte al filialei PMP din Miercurea Ciuc a fost ales Sorin Butnaru, fost angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc, actualmente administratorul unei şcoli de şoferi din municipiul reşedinţă de judeţ.

La Voşlăbeni, în funcţia de preşedinte interimar al noii filiale PMP a fost aleasă György Florentina.

De asemenea, preşedintele PMP Harghita, Constantin Popa, a prezentat în cadrul şedinţei comitetului executiv rezultatele obţinute la ultimul scrutin, precum şi strategia în vederea pregătirii alegerilor locale de anul viitor. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.