Miercuri, 14 februarie: Consiliul Judeţean va prezenta la Topliţa programe de finanţare nerambursabilă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Cultură » Miercuri, 14 februarie: Consiliul Judeţean va prezenta la Topliţa programe de finanţare nerambursabilă

Miercuri, 14 februarie: Consiliul Judeţean va prezenta la Topliţa programe de finanţare nerambursabilă

Start pentru proiectele de tineret

Miercuri, la Topliţa, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Harghita vor avea o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale din zonă în vederea prezentării şi dezbaterii programelor de finanţare nerambursabilă. Întâlnirea va avea loc la iniţiativa ADI Călimani-Giurgeu şi se va desfăşura în sala de şedinţe a Casei de Cultură, de la ora 10:00.

A doua zi, pe 15 februarie, discuţii asemănătoare vor avea loc la Miercurea-Ciuc, la sediul CJ Harghita, sala 19. Activităţi asemănătoare se vor mai desfăşura, pe 16 februarie, şi la Gheorgheni (la Casa de Cultură, de la ora 09:00) şi Odorheiu Secuiesc (la Centrul de Promovare şi Păstrare a Valorilor Tradiţionale, de la ora 13:00).

Până la organizarea întâlnirilor de săptămâna viitoare a fost anunţat începerea concursului de proiecte care au ca obiectiv programele destinate tinerilor.

Într-un comunicat de presă emis de CJ Harghita se precizează că anul 2018 este unul dedicat tineretului, astfel că suma destinată programelor de sprijinire, educaţie şi divertisment ale tineretului este de 250 mii de lei. Se pot obţine finanţări pentru programul Şcoala naturii, pentru organizarea de cursuri şi tabere sau pentru achiziţionarea de materiale didactice.

„Prin intermediul programului Şcoala naturii – preciza preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba – dorim să ducem cât mai mult tinerii în natură, respectiv să se organizeze activităţi de orientare şi consiliere în carieră”.

Solicitările de finanţare pot fi depuse de persoane juridice fără scop patrimonial – asociaţii, fundaţii ori organizaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul tineret pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita sau culte religioase. Termenul limită de depunere a proiectelor este data de 6 martie. Mai multe informaţii puteţi obţine la adresa de e-mail ferenczjudit@judetulharghita.ro sau la numărul de telefon 0266/20.77.00/1308.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.