Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Târgul brazilor de Crăciun | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Târgul brazilor de Crăciun
Miercurea Ciuc: Târgul brazilor de Crăciun

Miercurea Ciuc: Târgul brazilor de Crăciun

Pentru cei care doresc să cumpere un pom de Crăciun, Primăria municipiului Miercurea Ciuc a amenajat un loc special în centrul orașului. Astfel, începând de ieri, între clădirea Teatrului „Csíki Játékszín” și restaurantul Tosca s-a deschis Târgul brazilor de Crăciun din Miercurea Ciuc.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Bors Béla, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că prin amenajarea acestui spațiu pentru comercializarea brazilor de Crăciun s-a dorit să se evite aglomerația, dar și pentru că în această zonă, pe promenadă, este organizat Târgul dedicat sărbătorilor de iarnă.

Târgul brazilor de Crăciun va fi deschis până pe 24 decembrie, în fiecare zi lucrătoare, între orele 7:00 și 19:00, iar sâmbăta de la 7:00 până la 15:00.

  • Piața agroalimentară renovată își așteaptă clienții

În cadrul aceleiași conferințe de presă, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc a amintit că începând de luni s-a redeschis piața agroalimentară, după ce anterior a trecut printr-un „proces de renovare, reînnoire, și pe interior, și pe exterior”.

Conform acestuia, în interior a fost instalat un sistem nou de încălzire, standuri noi, „care suntem conforme cu standardele de astăzi”.

De asemenea, în exterior au fost create 12 locuri de parcare și au fost achiziționate 12 căsuțe, pentru comercianți, din care pot să vândă marfa. Căsuțele sunt alimentate cu energie electrică și pot fi încălzite.

„Deci, credem că cu această renovare am reușit să aducem piața la standardele de astăzi. Bineînțeles, era necesar să ne conformăm și cu pandemia, astfel avem intrare separată în incinta pieței, unde se măsoară și temperatura. Avem dezinfectant pus la dispoziția cumpărătorilor. Avem coridoare bine separate și definite și, bineînțeles, ieșire separată pentru clienți”, a spus Bors Béla.

Viceprimarul a mai spus că au fost create locuri de parcare și pentru vânzătorii care vin ocazional, „astfel încât să nu îngreunăm circulația în jurul pieței și să nu ocupe locuri de parcare ale locuitorilor”. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.