Măsuri relaxate în municipiul Miercurea Ciuc, după ce orașul a intrat în zona verde | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Măsuri relaxate în municipiul Miercurea Ciuc, după ce orașul a intrat în zona verde
Măsuri relaxate în municipiul Miercurea Ciuc, după ce orașul a intrat în zona verde

Măsuri relaxate în municipiul Miercurea Ciuc, după ce orașul a intrat în zona verde

  • În Toplița, Sărmaș și Ocland coeficientul de infectare depășește 3 la mia de locuitori

Incidența numărului de cazuri de SARS-CoV-2 a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori în ultimele zile în municipiul Miercurea Ciuc, iar de astăzi unele măsuri privind limitarea răspândirii COVID-19 au fost relaxate.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în această dimineață s-a întrunit comitetul local pentru situații de urgență, deoarece „am dorit (…), înainte să înceapă programul efectiv în oraș, să corelăm reglementările locale cu cele județene și naționale”.

„Suntem de ieri seară în zona verde. Aceasta înseamnă că unele măsuri pot fi relaxate în comparație cu ceea ce a fost în ultimele aproape 2 luni de zile”, a spus primarul.

Astfel, începând de astăzi, instituțiile culturale pot să funcționeze în sălile de spectacole cu o capacitate de 50%, în comparație cu o treime cât era până acum. Evenimentele în aer liber se pot organiza cu participarea a maximum 300 de persoane, dar cu respectarea măsurilor de protecție individuală. În ceea ce privește restaurantele, acestea pot să mărească capacitatea de la o treime la 50%.

Korodi Attila a mulțumit locuitorilor orașului „pentru corectitudinea cu care au abordat respectarea măsurilor” și și-a exprimat speranța ca aceste măsuri care se aplică pentru zona verde să rămână cât mai mult în vigoare în Miercurea Ciuc.

  • 7 localități din județ în zona galbenă

Conform unei hotărâri adoptate ieri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita, într-un număr de 7 unități administrativ-teritoriale sunt în vigoare măsurile impuse pentru localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 este între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Este vorba despre: Tulgheș, Cristuru Secuiesc, Ditrău, Mugeni, Secuieni, Ulieș (pentru perioada 10-24 decembrie) și Leliceni (din 16 până pe 30 decembrie).

De asemenea, în municipiul Toplița (între 10 și 24 decembrie), Sărmaș și Ocland (de ieri și până pe 30 decembrie) sunt în vigoare măsurile impuse pentru localitățile în care incidența cazurilor depășește 3 la mia de locuitori. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.