Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea-Ciuc: De luni începe perioada de testare a sistemului de parcare cu plată | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea-Ciuc: De luni începe perioada de testare a sistemului de parcare cu plată
Miercurea-Ciuc: De luni începe perioada de testare a sistemului de parcare cu plată

Miercurea-Ciuc: De luni începe perioada de testare a sistemului de parcare cu plată

Regulamentul sistemului de parcare cu plată din Miercurea-Ciuc a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna septembrie. Perioada de probă va începe luni, 4 decembrie, urmând ca din ianuarie să devină funcțional. Potrivit regulamentului de funcționare, asta înseamnă că în primele 30 de zile de la intrarea în vigoare a lui se vor emite doar avertismente, nefiind aplicate tarife majorate, fapt confirmat și de o postare a Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc pe pagina de Facebook a instituției.

Drept urmare, cel mai probabil, majoritatea locuitorilor vor ignora total acest serviciu în luna decembrie, însă facem câteva precizări pe care nu le-am amintit până acum.

Modalitatea de cumpărare a abonamentelor sau tichetelor de parcare

Administratorul parcărilor – societatea Csíki-Trans – pune la dispoziție atât o modalitate digitală de a cumpăra abonamente sau de a achita tariful de parcare pentru un interval mai scurt de timp, precum și una clasică.

Pentru opțiunea on-line se poate folosi aplicația TPARK. De asemenea, independent de aplicația amintită anterior, se pot face și plăți prin SMS.

Operatorul pune la dispoziție și tichete de parcare răzuibile. Acestea pot fi procurate de la casieria Csíki-Trans (autogara municipală din strada Mihail Sadoveanu), de la sediul primăriei (Centrul de Relații cu Publicul, situat pe strada Mihail Sadoveanu nr. 4, parter, în fiecare luni, marți și miercuri între orele 8:00-13:00 și 14:00-17:00, joi între orele 8:00-13:00 și 14:00-16:00, iar vineri între orele 8:00-13:00).

De asemenea, tichetele răzuibile vor putea fi achiziționate și de la o serie de comercianți de pe raza municipiului.

***

Despre tarifele practicate, inclusiv tipuri de abonamente, zonele de parcări, modul de aplicare a contravențiilor și valoarea acestora, am detaliat în materialele anterioare. Unul dintre ele, care a cuprins și răspunsuri ale Primăriei la întrebări adresate în mediul public, poate fi recitit aici: https://informatiahr.ro/raspunsurile-primariei-municipiului-miercurea-ciuc-la-intrebarile-locuitorilor-referitoare-la-regulamentul-de-parcare/.

De asemenea, regulamentul de parcare poate fi accesat aici: https://szereda.ro/files/documents/Hot%20nr%20292%20parcare%20cu%20plata.pdf.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.