Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea-Ciuc: Aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea-Ciuc: Aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României
Miercurea-Ciuc: Aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României

Miercurea-Ciuc: Aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României

Aproximativ 2.000 de persoane au participat, vineri, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României organizat la Monumentul Ostașului Necunoscut și pe platoul din fața Palatului Administrativ din municipiul Miercurea-Ciuc. La Monumentul Ostașului Român a fost intonat Imnul Național al României, după care serviciul religios a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei, împreună cu un sobor de preoți.

În cadrul manifestării, prefectul județului Harghita, Petres Sándor, a dat citire mesajului prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, cu prilejul Zilei Naționale a României.

De asemenea, prefectul le-a transmis participanților la ceremonial, în numele Instituției Prefectului – Județul Harghita, să aibă „o sărbătoare frumoasă și demnă”, sănătate, bucurie și un An Nou mai bun. 

După acest moment a urmat depunerea de coroane și jerbe de flori.

Militari francezi și belgieni la manifestarea de la Miercurea-Ciuc

Ceremonialul dedicat Zilei Naționale a României a continuat pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc, cu defilarea efectivelor și mijloacelor tehnice aparținând structurilor Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Bădulescu”, Forțelor Terestre franceze și belgiene din cadrul Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, Penitenciarului Miercurea-Ciuc.

A fost pentru prima dată când la manifestările dedicate Zilei Naționale a României au participat și militari belgieni. Aceștia au apreciat organizarea manifestării și au precizat că „este o onoare și o mândrie” pentru ei să fie invitați la Ziua Națională a României.

Ca în fiecare, la manifestări au participat şi elevi de la Seminarul Teologic din Buzău şi voluntari ai Fundaţiei Sfântu Sava din Buzău, însoţiţi de părintele Mihail Milea.

De la ora 18:00, Ceremonialul de retragere cu torțe

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor continua în municipiul reședință de județ în această seară, de la ora 18:00 urmând să aibă loc Ceremonialul de retragere cu torțe a efectivelor de militari, jandarmi și polițiști din Garnizoana Miercurea-Ciuc, însoțiți de muzica militară, pe itinerarul Piața Libertății – Piața Cetății – Bulevardul Frăției – strada Tudor  Vladimirescu – strada Petőfi Sándor – strada Kossuth Lajos – strada Harghita. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.