Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mici şi cârnaţi cu termen de valabilitate depăşit, la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Mici şi cârnaţi cu termen de valabilitate depăşit, la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc
Mici şi cârnaţi cu termen de valabilitate depăşit, la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc

Mici şi cârnaţi cu termen de valabilitate depăşit, la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc

Comisarii pentru protecţia consumatorului au descoperit o cantitate de aproximativ 40 de kilograme de produse din carne care aveau termenul de valabilitate expirat, în urma controalelor efectuate la agenţii economici prezenţi cu standuri la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc. Cantitatea de mici şi cârnaţi expiraţi a fost găsită, sâmbătă, la doi operatori economici, aceştia fiind amendaţi cu suma totală de 20.000 de lei (unul cu 15.000 lei, iar al doilea comerciant cu 5.000 lei).

Cele aproximativ 40 de kilograme de produse din carne, în valoare de 1.144,00 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare şi distruse. Alte abateri descoperite de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita au constat în faptul că diferite produse, în special preparate din carne, erau comercializate fără informaţii şi caracteristici ale acestora, termen de valabilitate, înscrise pe etichetă sau că anumite produse nu erau depozitate corespunzător, fiind expuse la soare.

„Toţi operatorii economici (vânzători ambulanţi) prezenţi la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc au fost verificaţi de către comisarii CJPC Harghita, pentru a ne asigura că aceştia, în activitatea pe care o desfăşoară, nu pun în pericol viaţa, sănătatea sau interesele legitime ale consumatorilor”, se arată într-un comunicat semnat de şeful CJPC Harghita, comisarul şef adjunct Laurenţiu Moldovan. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.