Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Harghita, cu prilejul Zilei Culturii NaționaleBorboly Csaba: „Cultura leagă comunități, zămislește punți între oameni de diferite naționalități, specificul multicultural al județului Harghita fiind o sursă continuă de cunoaștere reciprocă” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Cultură »
Mesajul președintelui Consiliului Județean Harghita, cu prilejul Zilei Culturii Naționale
Borboly Csaba: „Cultura leagă comunități, zămislește punți între oameni de diferite naționalități, specificul multicultural al județului Harghita fiind o sursă continuă de cunoaștere reciprocă”
<h5><i>Mesajul președintelui Consiliului Județean Harghita, cu prilejul Zilei Culturii Naționale</i></h5>Borboly Csaba: „Cultura leagă comunități, zămislește punți între oameni de diferite naționalități, specificul multicultural al județului Harghita fiind o sursă continuă de cunoaștere reciprocă”

Mesajul președintelui Consiliului Județean Harghita, cu prilejul Zilei Culturii Naționale
Borboly Csaba: „Cultura leagă comunități, zămislește punți între oameni de diferite naționalități, specificul multicultural al județului Harghita fiind o sursă continuă de cunoaștere reciprocă”

„Mahatma Ghandi spunea că «nici o cultură nu poate supravieţui dacă vrea să fie exclusivistă».

În fiecare an, la data de 15 ianuarie sărbătorim Ziua Culturii Române, în semn de omagiu adus poetului național Mihai Eminescu.

Cultura este o parte esențială a vieții noastre, și mai ales în această perioadă, în care organizarea evenimentelor legate de cultură a fost afectată de restricțiile impuse de pandemie, avem datoria de a găsi mijloace pentru a o promova.

Cultura leagă comunități, zămislește punți între oameni de diferite naționalități, specificul multicultural al județului Harghita fiind o sursă continuă de cunoaștere reciprocă!

Ziua Culturii Române este ziua în care trebuie să îi omagiem pe oamenii de cultură importanți pentru comunitate, pentru regiune, pentru țară!

Anul acesta, ca și anul trecut, avem posibilitatea de a promova online cultura, de a rămâne conectați unii cu ceilalți, de a ne împărtăși tradițiile, specificul național.

Totodată, sunt provocări care pot fi rezolvate prin creativitate, ajungând astfel în mintea și în sufletul celuilalt.

Cultura leagă și comunitățile; cunoscându-ne unii pe ceilalți, văzând specificul multicultural al localității, al zonei, putem să fim mai bogați atât spiritual, cât și sufletește.

Eu cred că atunci când vorbim despre Zilele Culturii diferitelor naționalități trebuie să ne sprijinim unii pe ceilalți.

Vă doresc toate cele bune de Ziua Culturii Românești”, a declarat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, într-o postare video pe o rețea de socializare.

(D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.