Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Maximum Rock Festival a ajuns la ediția cu numărul opt | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Timp Liber » Maximum Rock Festival a ajuns la ediția cu numărul opt
Maximum Rock Festival a ajuns la ediția cu numărul opt

Maximum Rock Festival a ajuns la ediția cu numărul opt

Istoria festivalului Maximum Rock a început în 2006, atunci când, pe terenul aeroportului din Cluj Napoca se desfășura prima ediție. La aceasta, pe lângă două nume mari ale muzicii internaționale, participau și harghitenii de la Defect. A mai fost ediția din 2007, după care a urmat o pauză de 5 ani, iar festivalul s-a mutat în București. După 5 ediții consecutive (2013-2017), au urmat alți doi ani de pauză.

Acum, în 2020, Maximum Rock Festival revine cu a 8-a ediție, care se va desfășura în perioada 13-14 iunie, la Arenele Romane din București.

Până acum, organizatorii festivalului au anunțat 9 formații: DEVIN TOWNSEND (Canada), EPICA (Olanda), KATATONIA (Suedia), THERION (Suedia), LOCH VOSTOK (Suedia), MAGNETIC (Bulgaria), ORPHANED LAND (Israel), LOCK VOSTOK (Suedia), SUBTERRANEAN MASQUERADE (Israel).

Probabil, cel mai important nume este Devin Townsend, canadianul revenind în România după show-ul excepțional din 2017 pe care l-a făcut la Sibiu (unde a urcat pe scenă sub titulatura de Devin Townsend Project). Muzica artistului are la bază două stiluri bine conturate: heavy și progressive, dar tot mai mult acestea sunt completate de acorduri new age, country, ambient noise și chiar orchestral. Pe scurt, Devin Townsend este un experiment genial al unui muzician inventiv și plin de forță, care și-a început cariera ca vocal pentru Steve Vai.

Canadianul are la activ 10 albume solo, alte două pentru The Devin Townsend Band, 7 pentru Devin Townsend Project și 5 pentru Strapping Young Lad.

Cu o istorie de peste 30 de ani, Therion a avut primul concert în România în 2005, la Sala Palatului din București. De atunci, suedezii au fost de mai multe ori prin țară – nu numai în București –, iar noua vizită va avea loc peste 3 luni, când vor urca pe scena festivalului Maximum Rock. Therion este una dintre cele mai titrate și apreciat formații de metal symphonic, până în prezent având 16 albume de studio, cele mai apreciate fiind Theli (1996) și Vovin (1998).

Tot din Suedia este și Katatonia, formație care s-a înființat în 1991 și care a îmbrățișat stilul death metal. Cu timpul, însă, trupa s-a distanțat de la stil, orientându-se către rockul progressive.

O altă formație foarte cunoscută în metalul simfonic este Epica. Ceea ce se remarcă la trupa olandeză este acel duet vocal cunoscut sub numele de beauty and the beast (vocea feminină a lui Simone Simons și cea de death-metal a lui Mark Jansen).

 

Biletele pentru ediția din acest an a Maximum Rock Festival pot fi procurate de pe site-ul ambilet.ro, prețul actual al abonamentului pentru cele două zile fiind de 249 de lei (valabil pentru 1.000 de bilete vândute). După aceasta, prețul abonamentului va fi de 279 de lei, urmând ca în zilele evenimentului prețul să fie de 300 de lei.

Copiii sub vârsta de 7 ani au intrare libere, dar aceștia trebuie însoțiți de un adult.

De asemenea, un număr limitat de invitații sunt puse la dispoziția persoanelor cu dizabilități, informații în acest sens putând fi solicitate la adresa de e-mail festival@maximumrock.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.