Măsurile Comisiei Europene | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Măsurile Comisiei Europene
Măsurile Comisiei Europene

Măsurile Comisiei Europene

Mobilizarea de investiţii în valoare de 37 de miliarde de euro pentru sprijinirea sistemului medical, a IMM-urilor, pieţei muncii şi a tuturor sectoarele economice vulnerabile din Europa. Aceste investiţii vor veni în susţinerea investiţiilor de la nivel naţional. Ele vor fi susţinute la început prin lichidităţi de la bugetul Uniunii Europene. De asemenea, Fondul European de Investiţii, gestionat de Banca Europeană de Investiţii, va garanta împrumuturi în valoare de 8 miliarde de euro.

Flexibilizarea temporară a regulilor privind utilizarea ajutoarelor de stat şi Pactul de Stabilitate şi Creştere. Uniunea Europeană are reguli foarte clare care prevăd ca statele membre să nu abuzeze de ajutoarele de stat şi să menţină un nivel redus al deficitului bugetar şi al datoriei publice. În această situaţie excepţională, vom relaxa pe o perioadă scurtă de timp aceste reguli astfel încât statele membre să poată lua mai multe măsuri de sprijin pentru a combate efectele epidemiei de coronavirus. Comisia Europeană va aproba în cel mai scurt timp toate solicitările de ajutor de stat. Spre exemplu, statele membre vor putea adopta ajutoare de stat pentru sprijinirea mediul privat, în special al IMM-urilor. Statele membre vor putea compensa pierderile mediului privat generate de anularea evenimentelor. De asemenea, Comisia Europeană va sprijini cu asistenţă toate statele membre pentru a vedea ce măsuri pot fi luate la nivel naţional.

Modificarea regulamentelor în domeniul transportului aerian. Legislaţia europeană actuală obligă companiile aeriene să folosească timpii alocaţi de zbor în proporţie de minimum 80% altfel îl pierd. Cum în această perioadă mulţi oameni şi-au anulat zborurile din cauza epidemiei, companiile aeriene s-au văzut nevoite să zboare cu avioanele goale (aşa numitele zboruri-fantomă) doar pentru a nu pierde aceşti timpi alocaţi de zbor. Comisia propune să eliminăm temporar această obligaţie pentru a reduce din pierderile companiilor aeriene.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli: De la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial nu ne-am mai întâlnit cu o criză atât de dramatică

Preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a declarat că pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană pentru a combate efectele coronavirusului merge în direcţia corectă. „De la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial nu ne-am mai întâlnit cu o criză atât de dramatică. (…) Situaţia este atât de serioasă, încât niciun guvern european nu ar putea răspunde de unul singur”, se arată în declaraţia preşedintelui Parlamentului European.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.