Mare înghesuială la concursul pentru agenţi de poliţie | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Mare înghesuială la concursul pentru agenţi de poliţie
Mare înghesuială la concursul pentru agenţi de poliţie

Mare înghesuială la concursul pentru agenţi de poliţie

Concurenţa la concursul de agenţi de poliţie pentru posturile comunale, care se organizează în luna mai, este mare în Harghita, existând localităţi unde un singur loc este vizat de 16 sau de 13 persoane.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat pentru Agerpres că pentru cele 48 de posturi scoase la concurs s-au înscris 321 de candidaţi, în unele localităţi concurenţa fiind mai mare decât în altele.

Spre exemplu, pentru postul de poliţie din localitatea Bilbor candidează 16 persoane, pentru cel de la Ditrău s-au înscris 13 persoane, pentru cel de la Lăzarea, 12 persoane, iar la Păuleni-Ciuc, respectiv Cârţa, postul este vizat de câte zece persoane.

Există localităţi unde s-au scos la concurs mai multe posturi, cum ar fi Plăieşii de Jos, unde sunt trei locuri libere, vizate de nouă candidaţi. Concurenţă redusă este la Atid, unde doar două persoane candidează pe postul scos la concurs, sau la Ulieş, unde s-a înscris un singur candidat.

Gheorghe Filip a precizat că există varianta ca nu toţi cei înscrişi să-şi depună dosarele de participare la concurs sau să treacă de probele medicale sau sportive.

Potrivit sursei citate, era de aşteptat ca numărul candidaţilor să fie mare, ţinând cont de faptul că nu s-au mai făcut încadrări din anul 2008, dar şi pentru că există un interes destul de mare pentru meseria de poliţist. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.