Miercurea-Ciuc: Ordinea UDMR | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Politic » Miercurea-Ciuc: Ordinea UDMR
Miercurea-Ciuc: Ordinea UDMR

Miercurea-Ciuc: Ordinea UDMR

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Szőke Domokos, judecat într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, a obţinut cele mai multe voturi la prealegerile UDMR din municipiul reşedinţă de judeţ, care decid ordinea pe listele UDMR pentru scrutinul local.

La alegerile interne desfăşurate duminică, primele locuri au fost ocupate de Szőke Domokos, care a obţinut 1252 de voturi, Fülöp Árpád Zoltán, cu 986 dintre opţiuni şi Veress Dávid, cu 931 de voturi, ambii consilieri locali în funcţie şi biatlonista Éva Tófalvi, cu 918 voturi.

Bors Béla, membru în conducerea UDMR Miercurea-Ciuc, a declarat că Szőke Domokos nu va deschide lista UDMR pentru Consiliul local, chiar dacă a obţinut cele mai multe voturi la prealegeri, primul pe listă urmând să fie preşedintele organizaţiei Miercurea-Ciuc a Uniunii, Füleki Zoltán.

Pe lista UDMR pentru Consiliul local se află atât persoane care au mai ocupat această funcţie, cât şi tineri care se vor afla la primul mandat, dacă vor fi aleşi.

Doi dintre candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi, motiv pentru care ordinea lor pe listă va fi decisă de forul de conducere al UDMR Miercurea-Ciuc.

Bors Béla, aflat şi el pe un loc eligibil pe lista UDMR, a spus că obiectivul este obţinerea a cel puţin 13 mandate, din cele 19 existente în Consiliul local Miercurea-Ciuc, la fel ca la alegerile din 2012.

La prealegerile UDMR din Miercurea-Ciuc au participat aproximativ 2.000 de persoane, mai puţine decât în urmă cu patru ani, când circa 3.200 de locuitori ai municipiului au mers să îşi exprime opţiunea în legătură cu ordinea pe lista Uniunii pentru scrutinul local. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.