Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României
Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României

Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României

 Corbenii vor marca 1 Decembrie în avans

În comuna harghiteană Corbu, activităţile care vor marca Ziua Naţională a României vor avea loc duminică, localnicii fiind aşteptaţi la Monumentul Eroilor, la ora 15:00.

Primarul comunei Corbu, Romeo-Focşa Ţepeş, spunea că manifestările de la monument vor începe cu onorul oficialităţilor, urmat de ceremonialul religios. Alocuţiunile gazdelor şi invitaţilor (primarul comunei, deputatul Mircea Duşa şi prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei) vor precede depunerea de coroane la Monumentul Ostaşului.

Manifestările de acolo se vor încheia cu un foarte scurt moment artistic oferit de Livia Harpa şi cu defilarea gărzii de onoare, compusă din militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean.

Apoi, corbenii sunt invitaţi în faţa Căminului Cultural, unde elevi ai Liceului Tehnologic Corbu şi Livia Harpa, împreună cu elevi de ai ei, vor oferi un moment muzical.

De la eveniment nu va lipsi nici tradiţionala fasole cu cârnaţi şi vinul fiert, puse la dispoziţie de către Primăria şi Consiliul local Corbu.

 Expoziţie foto-documentară la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior

Şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni îi invită pe locuitorii din Miercurea-Ciuc pentru a marca mai repede cei 98 de ani de la Marea Unire cu ocazia unor evenimente găzduite la filiala harghiteană – Muzeul Oltului şi Mureşului Superior, situat pe strada Petőfi Sándor, nr. 23.

Astfel, luni, 28 noiembrie, de la ora 10:00, va avea loc vernisajul expoziţiei foto-documentare „Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, dar şi concursul cu tema „Paşii Marii Uniri şi făuritorii ei”, la care vor participa elevi din clasele gimnaziale de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”.

Tot luni va avea loc şi etapa finală a concursului „La mulţi ani, România!”, ajuns la cea de-a treia ediţie şi la care participă elevi din clasele primare ale celor două instituţii de învăţământ amintite mai sus.

Cele două concursuri sunt organizate cu sprijinul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita.

Marţi, 29 noiembrie, tot la Muzeul Mureşului şi Oltului Superior va avea loc o lecţie deschisă a cărei temă va fi „Primul Război Mondial – 100 de ani de la intrarea României în război” şi la care vor participa elevii clasei a XII-a C de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.