Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României
Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

  • În Miercurea Ciuc, Ceremonial Militar de Comemorare a Eroilor Neamului Românesc

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României în data de 1 Decembrie 2021, începând cu ora 11:00, în municipiul Miercurea Ciuc va avea loc Ceremonialul Militar de Comemorare a Eroilor Neamului Românesc, cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Programul ceremonialului consacrat acestei sărbători, care se va desfăşura la Monumentul Ostaşului Necunoscut din municipiul Miercurea Ciuc, va avea următorul desfăşurător: ora 10:45 – întâlnirea oficialităţilor administraţiei publice locale, comenzii garnizoanei, veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţilor altor ministere, departamente şi instituţii ale statului, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita; ora 11:00 – întâmpinarea persoanelor oficiale; prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă; ora 11:05 – intonarea Imnului Naţional al României; ora 11:10 – oficierea serviciului religios; 11:15 – prezentarea alocuţiunilor; ora 11:20 – depunerea de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut; ora 11:40 – defilarea trupelor militare din Garnizoana Miercurea Ciuc.

Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita atrage atenţia că la manifestare vor fi respectate măsurile de protecţie stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

***

Facem precizarea că în ediția print de vineri a ziarului nostru a apărut că manifestările începeau la ora 12:00. Însă, sâmbătă, Instituția Prefectului – Județul Harghita a comunicat faptul că ora de începere a evenimentelor a fost modificată în urma dispoziției din partea eșaloanelor superioare, decizia luându-se la nivel național, astfel că toate ceremoniile organizate în județe și municipiul București vor începe la ora 11:00.

  • Topliţa

Miercuri, pe 1 Decembrie, Primăria municipiului Topliţa va depune o coroană de flori la Monumentul Secu (ora 10:00) și în centrul localității (ora 11:00), iar topliţenii sunt invitaţi de la ora 17:00 la spectacolul artistic „La mulți ani România”, care va avea loc în sala de spectacole a Casei de cultură, cu participarea elevilor instituțiilor de învățământ din oraș, precum și a unor grupuri folclorice și de muzică folk din urbe.

De asemenea, tot de Ziua Naţională a României, în municipiul de pe Mureşul Superior, miercuri, se va aprinde şi iluminat festiv de sărbători.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.