Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Până pe 14 octombrie: Manifestări dedicate aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate »
Până pe 14 octombrie:
Manifestări dedicate aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”
<h5><i>Până pe 14 octombrie:</i></h5> Manifestări dedicate aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”

Până pe 14 octombrie:
Manifestări dedicate aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”

  • În această perioadă, în Miercurea Ciuc, vor avea loc: expoziţie de armament, tehnică de luptă şi materiale specifice vânătorilor de munte; concert aniversar susţinut de Muzica Militară a Brigăzii, Ştafeta Veteranilor Invictus şi ceremonia militară şi religioasă

Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc aniversează în acest an, în data 14 octombrie, împlinirea a 30 ani de la înfiinţare.

Pentru a marca această zi, în municipiul Miercurea Ciuc sunt organizate o serie de manifestări, care au început încă de luni, printr-o campanie de donare de sânge „Salvează o viaţă”, la care au participat 25 de militari.

Activităţile dedicate acestei zile au continuat miercuri cu un eveniment dedicat jurnaliştilor harghiteni, „Cupa presei la tir”, la finalul căruia reprezentanţii instituţiilor media prezenţi au fost recompensaţi cu diplome şi cupe de către locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU”, colonelul Nicolae-Gabriel Oros.

Cu această ocazie, col. Nicolae-Gabriel Oros a detaliat şi programul manifestărilor ce se vor desfăşura în continuare pentru a marca 30 de ani de la înfiinţarea brigăzii.

Astfel, mâine, între orele 12:00 şi 16:00, în Parcul central din municipiul Miercurea Ciuc va avea loc o expoziţie de armament, tehnică de luptă şi materiale specifice vânătorilor de munte.

„Sâmbătă vom avea o activitate în parcul central de prezentare a unor standuri de armament, a unor materiale specifice vânătorilor de munte, fie că vorbim de materiale de alpinism, fie că vorbim de tipuri de armament, de echipamente din dotarea structurilor de poliţie militară şi multe alte activităţi privind promovarea imaginii Armatei României şi, respectiv, o campanie de promovare pentru recrutarea personalului civil pentru a putea accede în structurile militare, parcurgând bineînţeles toate formele de învăţământ planificate”, a explicat locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte.

Tot în cadrul acestei acţiuni va avea loc şi un atelier interactiv de căţărare artificială şi traversare cu tiroliana.

Duminică, între orele 12:00 şi 14:00, tot în Parcul Central din Miercurea Ciuc, Muzica Militară a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” va susţine un concert aniversar.

Săptămâna viitoare, marţi,în judeţ va ajunge Ştafeta Veteranilor Invictus, în municipiul Odorheiu Secuiesc, de unde va porni către Comandamentul brigăzii din Miercurea Ciuc, unde va sosi în după-amiaza aceleiaşi zile. Miercuri, de la ora 09:00, ştafeta va porni din Miercurea Ciuc, de la Monumentul Ostaşului Necunoscut, către municipiul Sfântu Gheorghe.

Punctul culminant al acestor activităţi va fi joi, 14 octombrie,când pe Platoul central din faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 12:00,se va desfăşuraCeremonia militară şi religioasă dedicată aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

„Cu această ocazie adresez invitaţia tuturor colegilor noştri, care au lucrat de-a lungul timpului la Brigada 61 Vânători de Munte, de a lua parte la ceremonie şi, bineînţeles, invităm populaţia municipiului Miercurea Ciuc de a fi alături de noi la această frumoasă şi importantă sărbătoare pentru noi”, a spus col. Nicolae-Gabriel Oros.

În context, acesta a amintit că militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte, „ca toţi militarii Armatei României, pe lângă activităţile specifice de pregătire, participă la acţiuni pe linia situaţiilor de urgenţă”. „De asemenea, în ultimul an, militarii brigăzii au fost implicaţi activ în campania anti-COVID, organizând centre de vaccinare, activităţi de call center, fiind astfel în sprijinul populaţiei municipiului Miercurea Ciuc şi, bineînţeles, a judeţului Harghita”, a subliniat locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Cu această ocazie, col. Nicolae-Gabriel Oros a asigurat populaţia judeţului „de sprijinul total al brigăzii” în tot ceea ce priveşte sprijinirea cetăţenilor în toate cazurile de urgenţe civile.

Manifestările dedicate împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 61 Vânători de Munte se vor desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a virusului SARS-CoV-2 şi a restricţiilor care se impun în această perioadă.

***

Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a fost înfiinţată la data de 14 octombrie 1991, conform Dispoziţiei Marelui Stat Major, ca urmare a necesităţii adaptării Sistemului Naţional de Apărare la tendinţele de atunci ale fenomenului militar.

La constituire, brigada avea în compunere Batalionul 24 Vânători de Munte, Batalionul 290 Vânători de Munte, Divizionul 468 Mitraliere Antiaeriene, Divizionul 385 Aruncătoare.

La 7 mai 1995, Brigăzii 61 Vânători de Munte i s-a acordat, prin Decretul prezidenţial nr. 87 din 4 mai 1995, Drapelul de luptă şi denumirea onorifică „General Virgil Bădulescu”.

De-a lungul timpului, militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte au participat la misiuni atât pe teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operaţiuni sub comanda NATO şi ONU, precum şi de sprijinire a autorităţilor locale în caz de urgenţe civile. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.