Fostul şef al Parchetului Gheorgheni reclamă că este hărţuit de martori din dosarul său de corupţie | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Societate » Fostul şef al Parchetului Gheorgheni reclamă că este hărţuit de martori din dosarul său de corupţie
Fostul şef al Parchetului Gheorgheni reclamă că este hărţuit de martori din dosarul său de corupţie

Fostul şef al Parchetului Gheorgheni reclamă că este hărţuit de martori din dosarul său de corupţie

Fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, Majeczki Izabella, trimisă în judecată după ce ar fi luat mită două vaci, trei oi şi doi miei, a reclamat la Curtea de Apel Târgu-Mureş că este hărţuită de doi martori din dosarul în care este cercetată.

La Curtea de Apel Târgu-Mureş a avut loc, vineri, un nou termen în procesul în care fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, Majeczki Izabella, a fost trimisă în judecată după ce ar fi luat mită vaci şi oi, promiţând, în schimbul animalelor primite, că va adopta o soluţie favorabilă denunţătorului şi fiului acestuia.

Avocatul fostului prim-procuror al Parchetului Gheorgheni a reclamat instanţei că Majeczki Izabella este hărţuită de doi martori din dosar, care încearcă să discute cu clienta sa, deşi există o interdicţie în acest sens şi, mai mult, „o păzesc”, stând în faţa locuinţei acesteia şi însoţind-o când pleacă de acasă.

Potrivit avocatului, împotriva celor două persoane – Pál Antal şi Bajkó Ferenc, care au calitatea de martor în acest dosar, dar încă nu au fost audiaţi – Majeczki a depus deja plângeri, pentru hărţuire, la Poliţia Gheorgheni.

La termenul de vineri, instanţa a audiat doi dintre denunţătorii din acest dosar – Bajkó Sándor jr. şi mama sa, Márton Annamária. Cei doi denunţători au afirmat în faţa instanţei că îşi menţin declaraţiile date în faza urmăririi penale, povestind că Szabó Toma Carol, concubinul procuroarei, a primit de la ei două vaci, trei oi şi doi miei, precum şi doi porci şi produse lactate, promiţându-le, în schimb, că le va rezolva favorabil un dosar în care Bajkó Sándor şi tatăl acestuia erau cercetaţi.

Márton Annamária a spus că ea, personal, nu a asistat la discuţiile care au avut loc între soţul ei, Bajkó Sándor, şi concubinul procuroarei, Szabó Toma Carol, dar a fost de faţă când Szabó a primit „unele produse”.

Pe de altă parte, Bajkó Sándor jr. a declarat că a fost în biroul procuroarei, care i-a spus că tatăl lui va fi scos din cauză, iar el va primi două sau trei luni de închisoare cu suspendare. El afirmase iniţial că pe parcursul întâlnirii nu s-a pus problema ca în schimbul primirii unei mite în produse Majeczki să intervină în dosarul în care era implicat, însă la observaţia judecătorului că în faza urmăririi penale a spus contrariul, bărbatul a afirmat că nu îşi aminteşte exact ce a spus şi a revenit asupra declaraţiei iniţiale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Izabella Majeczki pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Sándor Pongrácz şi concubinul procuroarei, Toma Carol Szabó, pentru complicitate la luare de mită, iar ultimul şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au arătat, în actul de sesizare a instanţei, că în cursul anului 2011, în comuna Ditrău, judeţul Harghita, procurorul Izabella Majeczki, prin intermediul concubinului ei, Toma Carol Szabó, a pretins şi a primit de la o persoană, denunţătoare în cauză, în mai multe tranşe, două vaci, trei oi şi doi miei.

Procuroarea a promis, în schimbul animalelor primite, că va adopta o soluţie favorabilă denunţătorului şi fiului acestuia, care erau cercetaţi „pentru fapte de violenţă fizică comise faţă de alte două persoane, în cadrul unui dosar penal în care supravegherea urmăririi penale era efectuată de aceasta”.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 noiembrie 2013, suspendarea din magistratură a prim-procurorului Izabella Majeczki. (Mediafax)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.