Miercurea-Ciuc:Luni începe curăţenia generală de primăvară | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Luni începe curăţenia generală de primăvară
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>Luni începe curăţenia generală de primăvară

Miercurea-Ciuc:
Luni începe curăţenia generală de primăvară

În acest an, curăţenia generală de primăvară, care se face în Miercurea-Ciuc de câţiva ani, va începe săptămâna viitoare, luni, iar primele zone în care se va realiza vor fi cartierul Patinoar, strada Mihail Sadoveanu şi fostul Parc al Tineretului.

Ca de fiecare dată, în multe zone din oraş, în ziua în care se va face curăţenie, posesorii de autoturisme vor trebui să-şi mute maşinile de acolo pentru a uşura activitatea lucrătorilor de la Eco-Csík şi a utilajelor.

Potrivit primăriei municipiului, în acest an, Eco-Csík va lucra cu două automăturătoare stradale, două aspiratoare stradale, cinci vehicule de transport şi 25 de persoane, iar noutatea faţă de anul trecut este că activitatea de salubrizare va fi completată şi de debarasare.

În primele două zile vor trebui să-şi mute maşinile, între orele 13:00 şi 20:00, cei care au maşini în următoarele zone: luni – cartierul Patinoarului şi str. Mihail Sadoveanu; marţi – Piaţa agroalimentară, strada Vörösmarty Mihály şi str. Pieţii.

Cu programul celorlalte zone din oraş vom reveni în numărul de marţi al ziarului nostru.

Bors Béla, viceprimarul municipiului, preciza că persoanele care nu-şi vor muta maşinile în zilele respective şi nu le vor găsi în locul unde le-au lăsat pot suna la numărul de telefon 0744/92.30.31.

De asemenea, viceprimarul a subliniat faptul că acţiunea este un bun prilej pentru asociaţiile de locatari şi comunităţile de locuitori să efectueze curăţenia de primăvară în jurul blocurilor. Deşeurile verzi rezultate trebuie mărunţite şi aşezate în grămezi lângă tomberoanele de gunoi. Locuitorii caselor particulare pot contribui la peisajul urban îngrijit prin curăţarea rigolelor din faţa proprietăţii lor.

În ceea ce priveşte debarasarea, autorităţile precizează că mobilierul, saltelele şi deşeurile reciclabile trebuie depuse la punctele de colectare sau, în cazul caselor particulare, în faţa porţii, în ziua obişnuită de colectare a deşeurilor, şi nu în ziua curăţeniei generale! De asemenea, se aminteşte faptul că nu se colectează deşeuri periculoase sau deşeuri din construcţii şi demolări!

Ultima zi pentru această acţiune ar trebui să fie 9 aprilie, însă în cazul în care vremea nu va permite realizarea curăţeniei, zona respectivă va fi reprogramată ulterior acestei datei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.