Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lucrători silvici şi doi administratori ai unor firme de profil, cercetaţi penal | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Lucrători silvici şi doi administratori ai unor firme de profil, cercetaţi penal
Lucrători silvici şi doi administratori ai unor firme de profil, cercetaţi penal

Lucrători silvici şi doi administratori ai unor firme de profil, cercetaţi penal

Doi lucrători silvici şi doi administratori ai unor societăţi comerciale de profil sunt cercetaţi penal după ce ar fi săvârşit o serie de fapte ce au dus la crearea de prejudicii la bugetul de stat. Este vorba despre două dosare penale înaintate de poliţiştii din comuna Mădăraş către Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, cu propunere de trimitere în judecată.

Cei doi lucrători silvici sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi neglijenţă în serviciu. Iar în cazul administratorilor infracţiunile constatate sunt tăierea fără drept de arbori şi furt de arbori din Fondul Forestier Naţional, potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Într-unul dintre dosare, organele silvice ar fi minimizat cantitatea de material lemnos exploatat de către o societate comercială. Astfel, în urma acestui lucru s-a suplimentat câştigul administratorului firmei. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 34,5 mii lei.

În al doilea dosar, cu un prejudiciu mai mic, organele silvice, în urma unor controale la o altă firmă de profil, au constatat că nu există nereguli în activitatea societăţii. Însă poliţiştii au constatat că existau nereguli, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 4.300 de lei. În ambele cazuri, deşi administratorii firmelor erau diferiţi, au fost implicaţi aceiaşi silvicultori.

Cercetările, efectuate sub supravegherea procurorului, sunt continuate în vederea clarificării tuturor aspectelor constatate în cele două cauze. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.