Lucrările de la complexul Remetea au fost finalizate | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Lucrările de la complexul Remetea au fost finalizate
Lucrările de la complexul Remetea au fost finalizate

Lucrările de la complexul Remetea au fost finalizate

 

Centrul de gestionare a deşeurilor din Remetea ar putea fi operaţional la sfârşitul lunii martie – a declarat László A. Zólya, managerul de proiect din cadrul Consiliului Judeţean Harghita. Lucrările din Remetea au fost realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID), având un cost de aproximativ 50 de milioane de lei.

Lucrările de construcţii în cadrul complexului din Remetea s-au terminat, facilităţile sunt dotate cu echipamentele necesare – a precizat Zólya. Astfel, în Remetea a fost construită prima celulă a depozitului conform, cu staţii de sortare şi compostare, utilităţile şi drumurile aferente. Echipamentele centrului au fost supuse şi testelor de funcţionalitate.

În acest moment complexul este curăţat şi se execută, printr-un contract separat, lucrările de racordare la reţeaua electrică. Până la sfârşitul lunii putem demara procesul de predare-primire a centrului de gestionare a deşeurilor – a explicat managerul.

În prezent, Consiliul Judeţean Harghita pregăteşte procedura de achiziţie publică pentru stabilirea viitorilor furnizori ai sistemului integrat din judeţ. Caietele de sarcini au fost finalizate, iar după aprobarea acestora vor fi publicate în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă, 70,5% este finanţare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Harghita. (B. P. H.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.