Au fost reluate lucrările la programul de reabilitare termică a blocurilor din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Au fost reluate lucrările la programul de reabilitare termică a blocurilor din Miercurea-Ciuc
Au fost reluate lucrările la programul de reabilitare termică a blocurilor din Miercurea-Ciuc

Au fost reluate lucrările la programul de reabilitare termică a blocurilor din Miercurea-Ciuc

Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuit din Miercurea-Ciuc a fost reluat parţial, vremea caldă permiţând muncitorilor să înceapă lucrările.

Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea-Ciuc, Antal Attila, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că lucrările la cele aproximativ 30 de blocuri sunt efectuate de trei firme, două din Bucureşti şi una din Bacău. Una dintre firme a început deja lucrările, iar celelalte două vor începe activitatea în data de 14 martie.

Lucrările trebuie finalizate, după caz, în luna mai sau la mijlocul lunii iunie, în caz contrar firmele urmând să fie penalizate, întrucât este vorba de proiecte cu finanţare europeană.

Numărul blocurilor din Miercurea-Ciuc reabilitate termic în ultimii opt ani se apropie de o sută.

Locuitorii oraşului şi-au dat seama de eficienţa economică a acestei măsuri, calculele arătând că cei care locuiesc într-un bloc reabilitat termic plătesc facturi cu până la 20 la sută mai mici la plata încălzirii.

În acest an, în bugetul local s-au prevăzut 10 milioane de lei pentru programele de reabilitare termică a blocurilor de locuit, care se numără printre priorităţile de investiţii din Miercurea-Ciuc. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.