Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concursul „Alege! Este dreptul tău” organizat de CJPC Harghita şi-a desemnat câştigătorii | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Învățământ » Concursul „Alege! Este dreptul tău” organizat de CJPC Harghita şi-a desemnat câştigătorii
Concursul „Alege! Este dreptul tău” organizat de CJPC Harghita şi-a desemnat câştigătorii

Concursul „Alege! Este dreptul tău” organizat de CJPC Harghita şi-a desemnat câştigătorii

Copii din 9 şcoli harghitene au depus desene şi eseuri pe tema comerţului on-line, iar câştigătorii nu au regretat, premiile fiind substanţiale

Ajuns la a XIII-a ediţie, faza judeţeană a concursului „Alege! Este dreptul tău”, organizat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi-a desemnat câştigătorii. Etapa pe şcoală a concursului a avut loc între 19 februarie şi 9 martie, iar cea judeţeană între 9 şi 11 martie, tema din acest an fiind comerţul on-line, în special paginile web de vânzare a produselor.

Inspectorul educativ şcolar, Lucica Erdei, spunea că 48 de copii din 9 unităţi şcolare din judeţ au trimis desene sau eseuri pe tema concursului. Elevii s-au împărţit în 4 categorii de vârstă – clasele I-III, IV-VI, VII-VIII şi IX-XI – fiind premiată fiecare categorie. Dacă cei din ciclul primar şi gimnazial au trebuit să trimită doar desene cu tema din acest an, liceenii au fost nevoiţi să realizeze un eseu bazat pe comerţul on-line şi să participe şi la un test grilă.

Pentru fiecare categorie s-a acordat câte o menţiune (elevul primind un bax de apă minerală şi unul de suc), câte un loc 3 (premiul constând în bonuri valorice de 80 de lei), câte un loc 2 (bonuri valorice de 120 de lei) şi câte un loc 1 (cei 4 câştigători primind câte o tabletă). Aceste premii au fost asigurate de sponsorul principal, SC Perla Harghitei, iar diplomele au fost realizate de IŞJ Harghita.

Cu ocazia premierii elevilor, comisarul şef adjunct al CJPC Harghita, ing. ec. Laurenţiu Moldovan, spunea că „nu trebuie să uităm că, indiferent de vârsta noastră, de funcţiile noastre, la rândul nostru suntem consumatori. Trebuie să ne cunoaştem drepturile în calitatea noastră de consumator”. Iar Lucica Erdei se arăta dezamăgită de numărul mic de şcoli care au participat la concurs, precizând că e important ca lumea să înţeleagă să le ofere posibilitatea copiilor să participe la concursuri, indiferent pe ce teme sunt.

La faza naţională a concursului vor merge cei patru câştigători ai categoriilor: Golicza Biborka, de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc (câştigătoare la categoria dedicată elevilor din clasele I-III), Miruna Emilia Adam, de la Liceul Teoretic „Sf. Nicolae”, Gheorgheni (câştigătoarea probei pentru elevii IV-VI), Ruxandra Cynthia Tinca, de la Liceul Teoretic „Sf. Nicolae” (clasele VI-VIII) şi Simona Gioadă, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Topliţa (clasele IX-XI).

LIVIU C.

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.