Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Liderul PNL, Ludovic Orban: Dragnea şi Tăriceanu să spună public dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea vreunui acord – altfel „îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Politic » Liderul PNL, Ludovic Orban: Dragnea şi Tăriceanu să spună public dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea vreunui acord – altfel „îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale”
Liderul PNL, Ludovic Orban: Dragnea şi Tăriceanu să spună public dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea vreunui acord – altfel „îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale”

Liderul PNL, Ludovic Orban: Dragnea şi Tăriceanu să spună public dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea vreunui acord – altfel „îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale”

Liderul PNL, Ludovic Orban, le solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, să prezinte public dacă au promis semnarea unor acorduri cu Ungaria privind livrarea de gaz şi mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei, arătând că în caz contrar îi va acuza de „negocieri secrete şi trădarea intereselor naţionale”.

„Ministrul de Externe maghiar a fost într-o vizită ciudată în România. În urma acestei vizite ciudate, atât ministrul de Externe maghiar, cât şi premierul maghiar au anunţat că au convenit mai multe lucruri cu partea românească, vorbind inclusiv despre acorduri. Menţionez inclusiv chestiunea legată de livrarea unei cantităţi de gaz de 4 miliarde de metri cubi pe an, de linia de cale ferată rapidă Cluj-Budapesta, de mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei. Am o întrebare foarte simplă şi foarte clară, nu pentru domnul Meleşcanu – pentru că dânsul a driblat răspunsul la această întrebare, spunând că nu s-a semnat nici un acord – întreb pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea unui acord care să cuprindă aceste angajamente şi insist să dea un răspuns public pentru că este greu de acceptat că premierul maghiar şi ministrul de Externe maghiar să anunţe în mass-media din Ungaria existenţa unor astfel de înţelegeri, iar Dragnea şi Tăriceanu să nu spună un cuvânt pe această temă. În cazul în care nu vor răspunde la această întrebare, îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale”, a spus, luni, Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Conform preşedintelui PNL, nu este important să mărim numărul de puncte de trecere la frontieră, ci „să ne batem să intrăm în Schengen” şi că prioritară este unirea Clujului prin linie de cale ferată rapidă cu Bucureştiul.

„Nimeni din România nu poate să promită livrarea unei cantităţi de gaz prestabilite către Ungaria”, a completat liderul PNL.

PNL va ataca la Curtea Constituţională legea de înfiinţare a Liceului romano-catolic din Târgu-Mureş

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) legea de înfiinţare a Liceului romano-catolic din Târgu Mureş.

El a arătat că liberalii critică procedura de înfiinţare a acestei instituţii prin proiect de lege, subliniind că este neconstituţională.

„Nu atacăm UDMR, noi atacăm o procedură, care, după părerea noastră, este neconstituţională, cu atât mai mult cu cât există deja pronunţarea unei puteri – puterea judecătorească – în cazul respectiv şi cu cât iese din regulă că şcolile se înfiinţează, conform legii Educaţiei, prin ordin de ministru la propunerea autorităţilor locale. Avem deja o decizie judecătorească ce a constatat nelegalitatea înfiinţării acestui liceu, ca atare adoptarea prin lege mi se pare o procedură neconstituţională. (…) Nu pot accepta ca o instituţie şcolară să fie înfiinţată pe lege, asta înseamnă că până la urmă ajungi la situaţia când nu poţi să înfiinţezi decât prin lege”, a spus Orban, întrebat dacă mai ia în calcul o colaborare cu UDMR în contextul acestui demers.

„Noi suntem partidul naţional, care reprezintă şi care ne batem pentru reprezentarea şi afirmarea intereselor României şi a naţiunii române, ca atare nu văd la ce se referă domnul Hunor. Dacă nu-i convin anumite poziţii ale noastre, este problema dumnealui”, a replicat Orban la afirmaţiile lui Kelemen Hunor, potrivit cărora PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Dl.Hunor vorbește prostii! Ca și altă dată. Pentru gazul metan promis de români ungurilor nu este niciun bai. Să vedem contractul comercial – preț, condiții, clauze etc. Poate vindem și la alții, poate chiar în condiții mai bune. Și dacă românii se supără pe Ungaria și-i închid robinetul în mijlocul iernii?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.