Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Liceenii sunt invitaţi să participe la un concurs de geografie şi turism organizat de UBB Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Învățământ » Liceenii sunt invitaţi să participe la un concurs de geografie şi turism organizat de UBB Gheorgheni
Liceenii sunt invitaţi să participe la un concurs de geografie şi turism organizat de UBB Gheorgheni

Liceenii sunt invitaţi să participe la un concurs de geografie şi turism organizat de UBB Gheorgheni

Extensia Universitară Gheorgheni a Universităţii Babeş-Bolyai invită liceenii din Harghita, Covasna şi Mureş să participe la un concurs creativ, organizat în două faze: una teoretică, în format online, şi una cu prezenţă fizică.

Potrivit regulamentului concursului, care se găseşte pe pagina de Internet a instituţiei de învăţământ harghitene, la concursul de geografia turismului „Csiki Dénes” se pot înscrie echipe de liceu alcătuite din 5 elevi, care pot fi chiar din clase diferite. Termenul limită de înscriere este 9 februarie, aceasta efectuându-se în mod electronic.

În cadrul primei etape, echipele trebuie să trimită, la termen, în formă electronică, rezolvarea problemelor primite. Etapa a II-a va fi organizată cu prezenţă fizică la sediul Extensiei Gheorgheni a Universităţii Babeş-Bolyai. În cadrul acestei etape, echipele trebuie să dovedească şi creativitate, nu numai cunoştinţe de geografie şi turism.

Dintre echipele care participă la prima etapă, cinci vor avea posibilitatea participării în etapa a II-a. În cazul egalităţii de puncte, numărul echipelor invitate în etapa a II-a poate fi mărit.

Echipele participante la etapa a II-a sunt aşteptate cu câte un profesor însoţitor. Costul deplasării la sediul Extensiei Gheorgheni a Universităţii Babeş-Bolyai va fi suportat de echipe, pentru participanţi fiind asigurată gratuit o masă.

Juriul celei de-a doua etape va fi format din cinci persoane, dintre care trei cadre didactice ale Extensiei şi doi reprezentaţi ai studenţilor din Extensie.

Premiile puse în joc sunt atractive. Premiul I constă într-un sejur de două nopţi, pentru 6 persoane, cu demipensiune completă la un hotel din Băile Tuşnad.

Premiul II cuprinde o intrare wellness pentru 6 persoane la un SPA din Balvanyos.

Premiul III oferă o intrare gratuită în Rezervaţia Lacul Sf. Ana şi o plimbare cu vaporaşul electric, bineînţeles, tot pentru 6 persoane.

Detalii despre concurs – care are rolul de a populariza geografia şi turismul Transilvaniei – pot fi găsite pe pagina de Internet a UBB Gheorgheni. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.