Un nou eveniment de marcă la Miercurea-Ciuc:Lansarea cărţii „Ce s-a întâmplat de fapt”, semnată de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Lavinia Betea | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate »
Un nou eveniment de marcă la Miercurea-Ciuc:
Lansarea cărţii „Ce s-a întâmplat de fapt”, semnată de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Lavinia Betea
<h5><i>Un nou eveniment de marcă la Miercurea-Ciuc:</i></h5>Lansarea cărţii „Ce s-a întâmplat de fapt”, semnată de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Lavinia Betea

Un nou eveniment de marcă la Miercurea-Ciuc:
Lansarea cărţii „Ce s-a întâmplat de fapt”, semnată de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Lavinia Betea

Miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 17:30, în sala de conferinţe a hotelului Fenyő din Miercurea-Ciuc va avea loc lansarea cărţii „Ce s-a întâmplat de fapt” – un dialog despre perioada postdecembristă, a fostului director al Serviciului Român de Informaţii din perioada 1990-1997, Virgil Măgureanu, şi Lavinia Betea. La evenimentul organizat de Filiala Harghita a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” va participa şi Virgil Măgureanu.

„În 24 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu toţi cei interesaţi de istoria recentă a ţării noastre, care îl va avea ca invitat pe Virgil Măgureanu, director al Serviciului Român de Informaţii în perioada 1990-1997. În acest cadru, se va lansa cartea «Ce s-a întâmplat de fapt», o lucrare în care Virgil Măgureanu oferă o serie de răspunsuri şi explicaţii cu privire la evenimentele din decembrie 1989, dar şi ulterioare acestora.

Astfel, în prezenţa uneia dintre persoanele relevante ale acelei epoci, avem ocazia să discutăm şi să dezbatem momentele care ne-au rescris istoria recentă şi care ne pot explica de ce ne aflăm unde ne aflăm în prezent, ca ţară şi naţiune. Va fi o discuţie despre subiecte mai puţin abordate, intervenţia străină în evenimentele din 1989, dar şi cele din zorii democraţiei noastre.

Trebuie să avem curajul să înţelegem şi să ne asumăm trecutul, ca o garanţie a unui viitor mai bun, chiar dacă de multe ori interpretarea unor evenimente definitorii nu este convergentă cu convingerile noastre. Altfel, vom rămâne captivi în modele impuse de alţii, care corespund intereselor lor şi care, de multe ori, nu au nimic de-a face cu România. Pătrunzând în ţesătura acelor timpuri, vom avea la îndemână mai multă cunoaştere care ne va ajuta să interpretăm mai bine şi mai aproape de adevăr aspecte şi situaţii tulburi cu care s-a confruntat ţara noastră şi care ne pot explica de ce suntem, ca ţară şi naţiune, în starea actuală.

Îi invităm şi aşteptăm pe toţi cei care doresc să asculte sau să dialogheze pe temele amintite şi nu numai în 24 ianuarie, începând cu ora 17:30, la salonul de conferinţe al hotelului Fenyő, intrarea fiind liberă”, a detaliat preşedintele Filialei Harghita a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, col. (r.) Dăbău Claudiu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.