Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

2023, un an bun pentru cinematograful din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 mai 2024
Home » Timp Liber » 2023, un an bun pentru cinematograful din Miercurea-Ciuc
2023, un an bun pentru cinematograful din Miercurea-Ciuc

2023, un an bun pentru cinematograful din Miercurea-Ciuc

Cinematograful din Miercurea-Ciuc – Csíki Mozi – are proiecţii de filme de joi până duminică, iar în zilele de luni, marţi şi miercuri este gazda mai multor spectacole şi evenimente culturale. Proiecţiile sunt cu subtitrare în limba română, respectiv dublate în maghiară, pentru a îndeplinii nevoile comunităţii.

Într-o conferinţă de presă susţinută de primarul municipiului Miercurea-Ciuc şi de directorul cinematografului au fost prezentate realizările de anul trecut. Potrivit primarului Korodi Attila, decizia de a avea proiecţii permanente a fost luată în 2021 şi implementată în 2022.

Cinematograful se poate lăuda cu 27.500 de bilete vândute anul trecut. „Este o cifră impresionantă, rolul pe care cinematograful îl are în comunitate a fost îndeplinit”, a declarat Korodi Attila.

Cinematograful îşi doreşte să se ridice atât la aşteptările celor care doresc să vizioneze ceea ce este în trend, ceea ce este actual, cât şi publicului care vine pentru a vedea filme confirmate şi în alţi ani. „Vorbim de oameni care sunt atraşi de fenomenul cinematograf şi de tot ce înseamnă artă, urmărirea producţiilor europene”, a afirmat primarul.

Municipiul Miercurea-Ciuc vine cu un aport în ceea ce înseamnă bugetul cinematografului, deoarece suma din bilete vândute nu acoperă nevoile de funcţionalitate al acestuia. Suma de 1 milion de lei este necesară pentru acest lucru, din care 45% este acoperit de primărie.

„Cinematograful a fost luat în reţeaua de cinematografe europene, care se cheamă «Europa Cinemas», în 2023. Până acum am îndeplinit toate cerinţele prevăzute de aceştia, asta ar însemna să primim sprijin şi de la ei. De fapt, sprijinul vine pentru filmele non-americane, pentru filmele europene, coreene”, a specificat Antal Sandor, directorul cinematografului.

Cea mai atractivă proiecţie a fost filmul „Avatar: Calea Apei”, care a atras 3.000 de spectatori pe parcursul a 14 proiecţii. Cel de al doilea cel mai vizionat film a fost „Oppenheimer”, cu 1.500 de persoane prezente în sală.

„Este foarte important ca proiectul să existe şi vizual în ochii locuitorilor, a fost anul în care designul conceptual al cinematografului, aspectul şi prezenţa pe online a fost întărită”, a mai spus Korodi Attila.

Potrivit directorului, persoanele care vin la cinema se încadrează în toate vârstele, venind părinţi cu copii, tineri, persoane în vârstă. Majoritatea biletelor fiind achiziţionate online. Aceasta a precizat faptul că se lucrează la o platformă, astfel încât să aibă şi cinematograful un website. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.