Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lansare de carte la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Cultură » Lansare de carte la Miercurea-Ciuc
Lansare de carte la Miercurea-Ciuc

Lansare de carte la Miercurea-Ciuc

  • Vineri, 1 iulie, la sediul Bibliotecii Judeţene „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc, Cenaclul literar „Bunavestire” vă invită la lansarea volumului „LOC DE OFTAT” semnat de Laurenţiu-Ciprian Tudor

Poet, eseist, jurnalist cultural, sociolog, trainer şi educaţionist, Laurenţiu-Ciprian Tudor este membru al Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România din 2014. A iniţiat şi coordonează din 2007, împreună cu poetul Adrian Munteanu, Grupul de litere⁠-⁠sunete-şi⁠-⁠culori „Caii verzi de pe pereţi” din Braşov, care organizează diverse evenimente culturale.

A scris până în prezent opt volume de poezie, între care „Teama de cerc şi fuga după aripi” (2003), „Memoria clipei sărutate – 70 cupidopoeme” (2004), „Nervi” (2014), „Licantropia poftei – poemele vârstei de mijloc” (2017), „Jurnal de cuplu. A Couple’s Diary” (2019, un volum bilingv), pentru ultimele două volume fiindu-i decernat premiul „CARTEA ANULUI”, al Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor. Trebuie amintite în egală măsură ineditul dialog zilnic „Teodor Baconschi – 365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor” şi volumul de interviuri „Carte cu scriitori”, la realizarea căreia şi-au dat concursul 21 de scriitori contemporani importanţi.

Cel mai recent volum al său, intitulat „Loc de oftat”, la lansarea căruia sunteţi invitaţi vineri, a apărut în 2021, în plină pandemie COVID-19, motiv pentru care nu s-a putut bucura de întâlnirea cu publicul larg, cartea fiind lansată online. Ea a ajuns, însă, la literaţi, la poeţi şi critici importanţi precum Monica Pilat – prozatoare, poetă şi traducătoare de literatură engleză, membră a Uniunii scriitorilor, eseistul Costion Nicolescu – teolog şi etnolog, doctor în teologie la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” din Paris şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, la Liliana Ursu – cunoscută poetă, prozatoare şi traducătoare, bucurându-se de aprecierile specialiştilor, dar şi de ale altor cititori care au intrat în posesia ei.

„De ce «Loc de oftat»? Pentru că orice carte şi orice operă de artă este un loc de oftat. Dar atrag atenţia că oftatul nu este doar un preaplin de năduf, el este şi o eliberare care întrevede un surâs, o speranţă. Oftatul poate fi şi de bine, dar este clar că este un semn al lucidităţii, sută la sută al lucidităţii, este un fel de a-ţi măsura puterile cu încercările şi de a continua să fii mai departe, pe cât posibil, armonios şi dătător de frumuseţe şi de linişte şi pentru tine, şi pentru ceilalţi. De aceea este «Loc de oftat», pentru că el se referă şi la condiţia de a fi în general, şi la condiţia artistului în special, şi la existenţa noastră de azi, de aici şi de acum”, explică autorul Laurenţiu-Ciprian Tudor.

La evenimentul literar de vineri, 1 iulie, ora 16:00, vor participa în calitate de invitaţi alături de autor doamna Bedő Melinda, reprezentanta Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, profesoara Ramona Ionela Moldovan şi preşedintele Cenaclului literar „Buna vestire” poetul Ionel Simota.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.