La casele judeţene de sănătate au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Sănătate » La casele judeţene de sănătate au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari
La casele judeţene de sănătate au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari

La casele judeţene de sănătate au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari

Până la organizarea concursului de ocupare a postului

Potrivit unor informaţii recepţionate pe surse, în ultima zi a lunii trecute contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate din toate judeţele ţării au încetat, după ce, la nivelul CNAS, indicatorii de performanţă au fost actualizaţi.

Drept urmare, până la organizarea concursului de ocupare a acestor posturi au fost numiţi peste tot preşedinţi-directori generali interimari, persoane care, din câte am înţeles, trebuiau să îndeplinească o serie de condiţii.

Încercând să mă conving de veridicitatea acestei ştiri, am contactat Casa de Asigurări de Sănătate Harghita şi aşa am aflat că ea se confirmă şi că preşedinţii-directori generali revocaţi din funcţie, începând cu ziua de 1 octombrie a.c., au posibilitatea să participe la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea postului în concordanţă cu noii indicatori actualizaţi, care au fost stabiliţi în directă corelaţie cu gradul de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

În plus, tot de la Casa judeţeană am mai aflat că decizia CNAS l-a surprins pe domnul Duda Tihamér Attila în concediu medical, responsabilităţile sale fiind preluate de dr. Lidia Sîngeorzan, fost director adjunct, actual preşedinte-director general interimar.

Înainte de a încredinţa aceste rânduri tiparului pot să vă spun că a apărut şi un comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în care este confirmată ştirea cu privire la schimbarea din funcţie a preşedinţilor-directori generali ai instituţiilor sale din teritoriu. Mai mult decât atât, între obiectivele prioritare transpuse în actualii indicatori de performanţă figurează şi acela al „responsabilizării preşedinţilor-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaţionalizarea şi cuantificarea mai clară şi mai obiectivă a rezultatelor activităţii lor”.

Dar, până la organizarea concursului despre care aminteam, noi îi dorim domnului Duda Tihamér Attila însănătoşire grabnică, iar doamnei Sîngeorzan putere de muncă, pentru că experienţă a acumulat destulă, inclusiv ca preşedinte-director general interimar.

În ceea ce ne priveşte, vom urmări evenimentele şi vă vom ţine la curent cu noutăţile.

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.